<
НОВИНИ ДНЯ: На 26 квітня в Україні прогнозують дощі та грози  Виробник модного одягу Hugo Boss продасть бізнес у Росії  Заплатити чи гальмувати: який штраф загрожує водію за перевищення швидкості  Коли білоруський диктатор піде "на спокій": відповідь Лукашенка  В Україні 26 квітня дощі та грози, на південному сході прогріє до 26°  Росія має конкретний план, як зірвати Саміт миру: Зеленський зробив заяву  Як правильно обирати банк для розміщення депозиту: на що звернути увагувсі новини дня
Політика
Україна
14.04.2021 640

Розвідка назвала варіанти дій армії Росії

Глава управління розвідки Міноборони полковник Кирило Буданов оцінив ситуацію з військовою загрозою з боку Росії і розповів, яких дій можна чекати від армії РФ.

Про це він розповів на засіданні комітету Верховної Ради з нацбезпеки в середу, 14 квітня, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Загалом, аналіз середовища безпеки навколо України свідчить про наростання рівня загрози застосування військової сили з боку РФ. Мета - зберегти Україну у сфері свого геополітичного впливу, змусити її відмовитися від євроатлантичних прагнень і вирішити питання окупованих територій на умовах Москви", - говорить полковник.

Він навів три сценарії, які, за оцінками розвідки, Росія може реалізувати проти України.

"По-перше, це може бути демонстрація сили біля держкордону України і в окупованому Криму шляхом проведення заходів військового характеру. По-друге, може мати місце військова операція збройних сил РФ з метою вирішення проблеми водопостачання Криму із захопленням частини території південних областей України. Третім варіантом, за даними українських розвідників, є провокування підрозділів об'єднаних сил України в реалізації військових дій на тимчасово окупованій території Донбасу з подальшим звинуваченням України в порушенні чинних домовленостей", розповів Буданов.

Він додав, що на початок березня поблизу кордону України були розгорнуті збройні сили РФ у складі двох армій ВПС і ППО, а також Чорноморського флоту, а в готовності до застосування перебували 28 батальйонних тактичних груп на Орловсько-Воронезькому, Донському і Кримському операційних напрямках. Загальна чисельність розгорнутої групи становила 89000 осіб.

За прогнозами розвідки, розгортання повного складу сил і засобів РФ поблизу держкордону України очікується на 20 квітня. Кількість особового складу до цієї дати має збільшитися до 110 тисяч осіб.

Оценка материала:

5.00 / 1
Розвідка назвала варіанти дій армії Росії 5.00 5 1
Політика / Україна
14.04.2021 640
Еще материалы раздела «Україна»