НОВИНИ ДНЯ: Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Як Україна може досягти ядерного паритету з РФ: нардеп назвав три шляхи  28 березня в Україні стане ще тепліше, у кількох областях - дощі всі новини дня
Політика
Україна
15.04.2021 481

У Кабміні розповіли, скільки українців самостійно накопичують собі пенсії

На цей момент близько мільйона українців користуються системою добровільних недержавних пенсійних накопичень.

Про це повідомила міністр соціальної політики України Марина Лазебна в четвер, 15 квітня, під час онлайн-презентації нової аналітичної довідки ООН про соціальний захист в Україні.

Вона нагадала, що в 2003 році в Україні були прийняті закони про трирівневу пенсійну систему. На цей момент на державному рівні працює тільки Солідарна система.

"Накопичувальна, другий рівень, не введена в країні, працює тільки добровільний рівень. І знову ж таки, через недостатню увагу влади до цього рівня ми маємо те, що сьогодні добровільними накопиченнями користується лише 9% від кількості застрахованих осіб. Тобто приблизно один мільйон. Це дуже мало, і це також недоопрацювання влади, недостатня увага влади до розвитку добровільних накопичень", - розповіла Лазебна.

За її даними, зараз в Україні внески до Пенсійного фонду України платять 13 мільйонів працюючих українців на користь 11 мільйонів пенсіонерів.

"Можливо, у 2016 році ніхто не міг відповісти, чи правильне рішення про зниження єдиного соціального внеску у два рази. Всі думали, що станеться детінізація, збільшення робочих місць. Цього не сталося. Замість цього ми маємо сьогодні два фактори: те, що недофінансовані соціальні фонди, там недостатньо коштів через це, і, крім того, ми спостерігаємо збільшення доходів великого бізнесу, а кількість робочих місць не збільшилася", - нагадала міністр.

За її словами, планувалося, що ресурс від зниження ЄСВ "буде направлений на накопичувальну систему, тобто трансформується: на накопичувальні рахунки людей будуть відкладені певні грошові кошти - але цього не сталося".

Лазебна також зазначила, що зараз майже 60% пенсіонерів отримують пенсію менше 3 тисяч гривень.

Оценка материала:

5.00 / 1
У Кабміні розповіли, скільки українців самостійно накопичують собі пенсії 5.00 5 1
Політика / Україна
15.04.2021 481
Еще материалы раздела «Україна»