<
НОВИНИ ДНЯ: Портников назвав причини, чому США нарешті проголосували за допомогу Україні  Байден у розмові з Зеленським дав дві важливі обіцянки: чого чекати Україні  В Україну повертається тепло - 23 квітня вдень уже буде до +21°  Погодний апокаліпсис: Україну накрив потужний циклон, що це означає  Швидкісний режим на дорозі: поліція нагадала про штрафи та пояснила, як їх уникнути  Чи буде початок квітня теплішим за останній місяць весни: метеорологиня про погоду у травні  "Не хвилюйтесь, точно будуть": посол Данії сказав, коли Україна отримає F-16всі новини дня
16.04.2021 1498

Глава НБУ заявив про швидкий продаж ПриватБанку

У планах Нацбанку України - продаж ПриватБанку. Його приватизація, впевнені в НБУ, може зацікавити найпрестижніших міжнародних інвесторів, оскільки український банківський сектор має потенціал.

Про це заявив глава НБУ Кирило Шевченко в інтерв'ю виданню GlobalCapital.

"Наш банківський сектор має значний потенціал для міжнародних інвесторів. Ми сподіваємося, що найближчим часом міжнародні банківські групи придбають частки в українських держбанках", - сказав Шевченко.

За його словами, вже незабаром на продаж буде виставлено один з великих українських банків - ПриватБанк.

"Ми вважаємо, що приватизація Приватбанку, якому належить 20% українського банківського ринку, зацікавить найпрестижніших міжнародних інвесторів, в тому числі з США і ЄС", - зазначив глава НБУ.

Він також додав, що Нацбанк продовжує підтримувати стратегію ПриватБанку в судах з його екс-власниками Ігорем Коломойським і Геннадієм Боголюбовим.

У справі ПриватБанку проходить близько 100 судових процесів, зазначив Шевченко.

Оценка материала:

5.00 / 1
Глава НБУ заявив про швидкий продаж ПриватБанку 5.00 5 1
Бізнес / Фінанси та банки
16.04.2021 1498
Еще материалы раздела «Фінанси та банки»