НОВИНИ ДНЯ: Засоби для цього є. В Повітряних силах розповіли, як збивають "Циркони"  Кому потрібно хвилюватися в Кабміні: політолог — про кадрові перестановки найближчим часом  Військові аналітики про російську ракету "Циркон": бойову задачу не виконує  Гуцульська росівниця: як приготувати давно забуту страву української кухні  Які свята у квітні 2024 року: як працюватимуть і відпочиватимуть українці  На тлі потепління. Синоптики попередили, де до кінця робочого тижня пройдуть дощі  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяцівсі новини дня
Політика
Світ
18.04.2021 474

США і Китай домовилися щодо клімату

За підсумками зустрічі в Шанхаї спецпосланця американського президента з питань клімату Джона Керрі з китайським колегою Се Чженьхуа сторони висловили готовність працювати над реалізацією Паризької угоди.

Про це йдеться в спільній заяві, оприлюдненій на сайті Держдепу США.

"США і Китай жорстко прихильні спільній роботі та співпраці з іншими сторонами у справі реалізації Паризької угоди", - зазначено в документі.

Згідно із заявою, влада двох країн має намір виробити до 26-ї конференції сторін Рамкової конвенції ООН про зміну клімату, яка пройде в Глазго в листопаді, власні стратегії з досягнення нульових викидів в навколишнє середовище.

"США і Китай в короткостроковій перспективі вживуть заходів для подальшого врегулювання кліматичної кризи. Сторони мають намір розробити до конференції в Глазго свої довгострокові стратегії, спрямовані на досягнення нульового рівня викидів у навколишнє середовище", - йдеться в заяві.

Також зазначається, що сторони домовилися підтримувати рівень підвищення температури на планеті на позначці нижче двох градусів і прагнути до обмеження цього показника до 1,5 градуса.

Оценка материала:

5.00 / 1
США і Китай домовилися щодо клімату 5.00 5 1
Політика / Світ
18.04.2021 474
Еще материалы раздела «Світ»