НОВИНИ ДНЯ: Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Як Україна може досягти ядерного паритету з РФ: нардеп назвав три шляхи  28 березня в Україні стане ще тепліше, у кількох областях - дощі всі новини дня
Життя та Стиль
Афіша
20.04.2021 845

Ексклюзив «Зiркового шляху»: Холоденко відверто розповіла про виховання власних дітей

Психолог Наталія Холоденко у програмі «Зірковий шлях», яку ведуть Данієль Салем та Альона Вінницька на каналі «Україна», розповіла, що ніколи не буде платити сину Ларіону та дочці Вів’єн за виконання домашніх обов’язків.

maxresdefault_20.04.21

Син та донька відомого психолога, не зважаючи на свій юний вік, можуть самотужки приготувати собі сніданок, а потім ще прибрати за собою.

«Я Ларіону з Вівою купила сковорідки для 2 яєць. І вони одночасно готують інколи. Дочка любить прибирати. Вона миє туфлі, чоботи натирає. Вона все це любить. Тому ми привчаємо. І в мене діти часто бувають в таких умовах, де вони мені допомагають. Я вважаю, що все треба вміти, але треба вчити дівчинку, що вона має право мріяти, чогось хотіти. Життя – це не шлях робітниці або прибиральниці. Воно має бути різним. А Ларіона треба ганяти. Я його так жаліла, тому що розлучення і потім він так складно адаптувався в школі, бо він не ходив в садочок. І як тільки він починає мені щось допомагати готувати чи ще щось, це корисно. У нього тоді самоповага, самооцінка, «я вмію». Це класно. Я б не хотіла виховати своїх дітей мажорами, в яких є все. Я навіть не планую купувати їм нерухомість. Мені ніхто не купував квартиру. І тато казав: «Заробиш». Я заробила», - говорить психолог на телеканалі «Україна».

Холоденко не заохочує дітей до виконання домашніх обов’язків грішми.

«Ніколи в житті не буду платити дітям за обов’язки або навчання. Я вважаю це абсурдним. Якось говорять – треба мотивувати, навчання - це їхня робота. Мені не платили за навчання у школі. Якщо дитина не розуміє, для чого їй навчання в школі, навіть за гроші вона цього не зрозуміє. Ніколи. Це не завжди погано, але точно це не моя історія», - розповіла Холоденко.

Психолог не приховує, часом балує дітей дизайнерським одягом, а на сніданок дозволяє червону ікру.

«Хрещена нас забезпечує червоною ікрою, тому ми часто собі це дозволяємо, - говорить Холоденко на телеканалі «Україна» і додає. -Найдорожча річ у гардеробі Віви, хрещена їй подарувала на день народження із соболя жилетку. Я кажу: «Ще в мами соболя немає, а у Віви уже є». У Віви багато дуже дорогих речей. Коли бачу гарні речі, я не можу пройти повз. Особливо Dolce & Gabbana, у них дитячий одяг як дорослий. Я часто купую якусь собі кофтинку і Віві таку саму. Такий Family Look робимо».

Заради дітей часом слід поступатися власним егоїзмом. Холоденко не лукавить, коли каже: хоча їм з першим чоловіком розлучення і далося важко, сина це ніяк не стосується. І попри образи колишнього подружжя одне на одного, Ларіон прекрасно спілкується з обома батьками.

«Я вважаю, що заради дитини інколи можна забути свої образи або проігнорувати їх, і намагатися їй дати те, що важливо для кожної дитини. Ми розуміємо, що 1 вересня важливе перших 3 роки для дитини, і хочеться, щоб там був і тато, і мама. Випускний в школі 1-го класу. Мені дуже хочеться, щоб він не відчував себе в цьому плані неповноцінним. Не проблема, ми можемо піти туди разом. І в нас є така домовленість», - говорить Наталія Холоденко.

Та найголовніше правило виховання від Наталії Холоденко: ніколи не варто жертвувати особистим щастям заради своїх дітей. Бо у щасливих батьків і діти зростають щасливими.

«Найголовніший спадок, який ми залишаєм своїм дітям, це не квартири, не машини, не супер освіта, а це образ щасливої людини. Тобто, коли щаслива мама, в дитини з’являється право бути щасливою. Коли щасливий тато, в дитини з’являється приклад бути щасливою. Тому своє особисте щастя потрібно ставити на 1 місце, і тоді з’являється шанс, що і наші діти будуть щасливими. Не тому що ми стали прислужувати своїм дітям, не тому що ми чимось заради них пожертвували. А тому що я відповідаю за своє життя, я його будую максимально щасливо, щоб і мої діти мали право на розлучення, інакомислення, на все те, що виходить за рамки такого ідеального світу», - переконана психолог.

Оценка материала:

5.00 / 1
Ексклюзив «Зiркового шляху»: Холоденко відверто розповіла про виховання власних дітей 5.00 5 1
Життя та Стиль / Афіша
20.04.2021 845
Еще материалы раздела «Афіша»