<
НОВИНИ ДНЯ: США оголосили новий пакет допомоги Україні: що в ньому  Не лише Patriot. У Повітряних силах розповіли, поставок яких засобів ППО чекає Україна  У Севастополі на ремонті стоять три великі десантні кораблі РФ  "Лінива" паска без вимішування тіста: рецепт, який вдасться у будь-кого  Коли закінчується навчальний рік у школах 2024 року: Міносвіти назвало дату початку літніх канікул  В Україні змінять правила торгівлі алкоголем, сигаретами та пальним  У російській армії рекордне дезертирство з початку війни, - британська розвідкавсі новини дня
Політика
Україна
20.04.2021 522

Кулеба назвав умови для введення секторальних санкцій проти РФ

Введення секторальних санкцій проти Росії залежить від часу і поведінки Москви. Ці обмежувальні заходи довели свою ефективність.

Про це на брифінгу для іноземних ЗМІ заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

"Секторальні санкції залежать від часу і поведінки РФ", - сказав Кулеба.

Міністр уточнив, що за результатами останніх розмов з главами МЗС Німеччини та Франції Хайко Маасом і Жан-Івом Ле Дріану можна зробити висновок про готовність Берліна і Парижа до такого кроку. "Вони розуміють цю реальність. На зустрічі між Зеленським, Макрона і Меркель все вони погодилися, що Росію треба стримувати", - зазначив Кулеба, додавши, що Франція і Німеччина як члени ЄС вже мають досвід введення секторальних санкцій проти РФ.

"Тобто, це (введення секторальних санкцій, - ред.) Не буде створенням якогось прецеденту, це буде використанням інструменту, який довів свою ефективність", - підкреслив Кулеба.

Відзначимо, що секторальні економічні санкції, зокрема, обмежують доступ банків і компаній РФ до первинних і вторинним ринками капіталу в ЄС.

Оценка материала:

5.00 / 1
Кулеба назвав умови для введення секторальних санкцій проти РФ 5.00 5 1
Політика / Україна
20.04.2021 522
Еще материалы раздела «Україна»