<
НОВИНИ ДНЯ: Чехія планує передати Україні півтора мільйона снарядів до кінця року, - прем'єр  ПАРЄ ухвалила сенсаційні рішення про Путіна, РПЦ та російські НПЗ  Україна отримає перші снаряди від чеської ініціативи пізніше, ніж очікувалося: нові терміни  Сніг не лише в Карпатах. Синоптик дала прогноз на 19 квітня в Україні  Коли фронт відчує американську допомогу? Оптимістичний і песимістичний сценарії  Боррель пояснив, чому США не збиватимуть російські ракети над Україною  Місія Juno NASA відобразила вулканічний світ супутника Юпітеравсі новини дня
Політика
Україна
22.04.2021 536

Названо число цивільних жертв на Донбасі з початку року

На Донбасі в 2020 році загинули 18 мирних жителів, поранено - 89, а з початку 2021 року сім мирних жителів загинули, десять отримали поранення.

Про це омбудсмен Людмила Денісова заявила під час круглого столу у четвер, 22 квітня.

"На сході України дотримання права на життя і безпеку жителів окупованих територій і районів на лінії розмежування перебуває під постійною загрозою. Так, минулого року внаслідок збройної агресії, яка триває, загинули 18 мирних жителів, поранено - 89. З початку цього року кількість жертв серед цивільного населення становить 17 осіб: загиблих - сім, поранених - 10. Серед загиблих двоє дітей. 70% всіх жертв (12 осіб) пов'язані з підривом на мінах або інших вибухових пристроях, 24% (чотири людини) - через обстріли", - сказала Денісова.

Крім того, на тлі загострення ситуації з безпекою в ОРДЛО почали мобілізацію.

"До призову залучають чоловіків від 18 до 35 років, яким також примусово видаються паспорти окупаційної адміністрації та Російської Федерації. Агресор проводить активну інформаційну пропаганду, спрямовану на поширення мови ворожнечі і підбурювання громадян проти України. У школах введено так зване патріотичне виховання, яке призводить до мілітаризації дітей", - додала Денісова.

Оценка материала:

5.00 / 1
Названо число цивільних жертв на Донбасі з початку року 5.00 5 1
Політика / Україна
22.04.2021 536
Еще материалы раздела «Україна»