<
НОВИНИ ДНЯ: Буданов розкрив план зі знищення путінської армії в Україні  Допомога Україні від США: згідно з законопроєктом американська влада має розробити довгострокову стратегію підтримки  Перед вихідними дощів в Україні поменшає, але тепліше не стане  Чи зберігає Україна суверенітет та чи здатна ухвалювати власні рішення: думка громадян  Синоптики попереджають про сильні заморозки: де і коли суттєво знизиться температура  Україну накрило сильне похолодання: де 19 квітня будуть дощі, сніг та заморозки  Чехія планує передати Україні півтора мільйона снарядів до кінця року, - прем'єрвсі новини дня
Політика
Україна
22.04.2021 718

В Україні хочуть знизити граничну чисельність держслужбовців

В Україні хочуть знизити граничну чисельність державних службовців. Вона може зменшитися на 10% уже у другому півріччі.

Про це повідомив глава Кабінету міністрів Денис Шмигаль у своєму Telegram.

За його словами, на нараді з міністром Кабінету Міністрів Олегом Немчіновим, заступником глави Мінфіну Романом Єрмоличевим і головою Нацагентства з питань держслужби Наталією Алюшиною обговорили перегляд граничної чисельності держслужбовців, який передбачає скорочення надлишкових посад.

"Протягом останніх 4-х років держорганами утримуються у середньому 39 тисяч вакансій, що становить 17,7% від загальної кількості держслужбовців. Це призводить до збільшення виплат надбавок за часто суб'єктивним та неефективним принципом. Вже у другому півріччі цього року гранична чисельність держслужбовців має зменшитись на 10%", - сказано у повідомленні.

Нагадаємо, 6 березня набув чинності закон, яким в Україні відновили конкурси для державних службовців. Конкурси повинні оголосити протягом шести місяців з дня набрання чинності документом.

Оценка материала:

5.00 / 1
В Україні хочуть знизити граничну чисельність держслужбовців 5.00 5 1
Політика / Україна
22.04.2021 718
Еще материалы раздела «Україна»