<
НОВИНИ ДНЯ: Росіяни зібрали на Кольському півострові велику кількість боєздатних бомбардувальників  Секрет ідеального омлету: про ці дрібниці часто забувають  Перша спека і дощі: в Україну нарешті йде справжнє тепло  Щоб не піднімати ціни на бензин, гроші можна взяти у казино: звернення до ВР  Україна не може себе захистити через обмеження США – ISW  21 травня по всій Україні стане ще тепліше  Звіт Пентагону вказав на сильні та слабкі сторони ЗСУвсі новини дня
Політика
Світ
25.04.2021 577

Британія назвала Росію "країною, що слабшає"

Росія є країною, що "об'єктивно слабшає", заявив глава розвідки Великобританії MI6 Річард Мур в інтерв'ю Sunday Times, опублікованому 25 квітня.

"Росія - об'єктивно слабшає країна в економічному і демографічному плані. Це дуже складний період", - зазначив Мур.

Коментуючи стягування сил РФ до українського кордону, глава британської розвідки зазначив, що Лондон і Вашингтон попередили російського лідера Володимира Путіна про наслідки вторгнення в Україну.

Мур висловив упевненість в тому, що Москва не сумнівається в позиціях обох країн з цього питання, оскільки "канали [спілкування] відкриті".

Росію не чекає легка прогулянка. Преса оцінила ЗСУ

Висловлюючись про звинувачення Чехії щодо російських спецслужб, яких там вважають причетними до вибухів боєприпасів у Врбетіце в 2014 році, Мур заявив про паралелі з Україною.

"Коли ви бачите таку модель безрозсудної поведінки, то, звичайно, потім дивіться на те, що відбувається навколо України і звичайно нас це турбує. Ось чому ми так тісно координуємо свої дії з нашими союзниками - щоб переконатися, що ми посилаємо Путіну "чіткі сигнали", - зазначив глава MI6.

Оценка материала:

5.00 / 1
Британія назвала Росію "країною, що слабшає" 5.00 5 1
Політика / Світ
25.04.2021 577
Еще материалы раздела «Світ»