<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп має намір ініціювати збільшення оборонних бюджетів країн НАТО, - The Telegraph  Коли в Україну надійде більшість обіцяної зброї від союзників  Як працюватимуть банки 6 та 8 травня  Якою буде погода на Великдень: детальний прогноз на вихідні в Україні  На вихідних в Україні похолоднішає, - прогноз  В Україні на вихідних вдень до 24° тепла, на півночі та сході - нічні заморозки  Заморозки і антициклон Sven: синоптик розповіла про погоду на 4 травня в Українівсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
27.04.2021 509

Коронавірус сповільнився: Франція вперше за місяць послабила карантин

Після понад трьох тижнів локдауну у Франції почали послаблювати карантинні заходи, відкривши початкові школи і дитячі сади.

608093d93d404_27.04.21

Про це повідомляє Associated Press.

Французька влада перенесла великодні канікули та з 5 квітня закрила школи, аби уповільнити поширення коронавірусу.

Рішення їх відкрити було прийнято на тлі обнадійливої тенденцію до зниження захворюваності коронавірусом в країні – минулого тижня вже фіксували 30 тисяч випадків COVID-19 проти 40 тисяч випадків тижнем напередодні.

Надалі очікуються нові послаблення:

з наступного тижня скасують обмеження на поїздки всередині країни;

з середини травня поступово відкриються магазини товарів не першої необхідності, деякі культурні майданчики, а також тераси ресторанів і кафе.

Водночас діючу з 19:00 до 6:00 комендантську годину скасовувати поки що не збираються.

"Ми збираємося поступово відкриватися. Ми робитимемо це дуже повільно, аби не допустити нового поширення [інфекції – ред.]", – сказав президент Франції Еммануель Макрон, відвідавши 26 квітня одну зі шкіл в комуні Мелун під Парижем.

Він покладає великі надії на національну імунізаційна кампанію – принаймні одну дозу вакцини від коронавірусу вже отримали понад 14 мільйонів осіб, або близько 26% дорослого населення країни. Як повідомляли у новинах «Сьогодні» на каналі «Україна» пункт з вакцинації від COVID-19 відкрили навіть в паризькому Діснейленді. 

Оценка материала:

5.00 / 1
Коронавірус сповільнився: Франція вперше за місяць послабила карантин 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
27.04.2021 509
Еще материалы раздела «Суспільство»