<
НОВИНИ ДНЯ: Повернення біженців з-за кордону відкладається: оновлений прогноз до 2026 року  Нова військова допомога може послабити ворога і дати стратегічну ініціативу Україні, - Павлюк  Бойових вильотів на F-16 поки немає – все інше можливе: генерал заінтригував щодо постачання західних літаків  Як приготувати домашні хотдоги в духовці  У Генштабі повідомили, кому з чоловіків потрібно йти до ТЦК  Глава Rheinmetall закликав Німеччину до збільшення військових витрат  Експерт про удари СБУ по НПЗ РФ: "Путіна саджають на болісний шпагат"всі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
29.04.2021 439

Вам погрожують і ображають? На колекторів можна знайти управу

Колектори тероризують позичальників по всій Україні, погрожують рідним і близьким та навіть стежать за людьми. Уряд нещодавно вигадав, як поставити на місце вимагачів.

ugr-7_29.04.21

Вибивачів боргів спеціальним законом змушують вчитися манер. Їх зобов’язали розмовляти українською, бути чемними та спілкуватися з боржником не довше п’яти хвилин.

Директор департаменту методології регулювання діяльності небанківських фінустанов НБУ Ольга Губрич розповідає у новинах "Сьогодні" на каналі "Україна":

"Заборонено погрожувати, ображати, заборонено без отримання згоди на обробку персональних даних звертатися до людей, які не мають відношення до боргу. Це або близькі родичі боржника, або інші особи".

Наглядатимуть за дотриманням правил представники Нацбанку.

Киянка Наталя Войченко на закон про посилення відповідальності колекторських фірм чекає давно. Жінка кілька років повертає кредит. І за цей час неабияк натерпілася.

Їй щодня телефонують, нецензурно лаються і погрожують, причому не тільки боржниці, а й батькам, знайомим. У соцмережах, де її знайшли, пишуть кожні годину-дві, хамлять. За такі порушення колекторську фірму можуть позбавити ліцензії.

Експерт з безпеки Руслан Болгов каже:

"Колектори категорично не мають права тероризувати з 20:00 до 8:00 – це заборонено. Заборонено більше двох разів з зв'язуватися з боржником протягом доби з питання повернення кредиту".

У найближчі три місяці Нацбанк планує створити реєстр добропорядних колекторських контор. Тих, хто до бази не потрапить, – змусять закритися. Тому на нахабних "вибивал" закликають скаржитися.

"Скарга безпосередньо має містити описову частину і максимально повно описувати ситуацію, коли буде неналежне звернення. Якщо є можливість надати докази у вигляді скріншотів телефону – листування, відео- чи аудіозаписи, – вони також можуть прийматися", – пояснює Ольга Губрич.

Важливо запам’ятати назву колекторської фірми та час дзвінка. Цю інформацію разом із доказами слід зазначати у зверненні.  

Оценка материала:

5.00 / 1
Вам погрожують і ображають? На колекторів можна знайти управу 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
29.04.2021 439
Еще материалы раздела «Суспільство»