<
НОВИНИ ДНЯ: Коли фронт відчує американську допомогу? Оптимістичний і песимістичний сценарії  Боррель пояснив, чому США не збиватимуть російські ракети над Україною  Місія Juno NASA відобразила вулканічний світ супутника Юпітера  "Погрілися, пора померзнути": синоптик прогнозує потужну негоду в Україні  Як F-16 вплинуть на перебіг війни в Україні: Євлаш пояснив  "Погрілися, пора померзнути": синоптикиня уточнила прогноз погоди в Україні на четвер  Синоптик назвала точну дату, коли в Україні очікуються заморозкивсі новини дня
29.04.2021 516

Аналітики визначили, на які професійні сфери найбільше вплинув COVID-19

Коронакриза та локдаун, введений через коронавірус, мали вплив на усі професійні сфери в Україні, однак найбільш вразливими до пандемії виявилися туризм, ресторанний бізнес, спорт та транспорт.

Про це свідчать резельтати опитування, проведеного аналітиками grc.ua.

На думку аналітиків, упродовж весни 2021 року опитувані скаржилися на зменшення прибутку, зміни у соціальному пакеті, звільнення або скорочення робочих годин.

"Найбільше постраждали такі професійні сфери: «туризм, ресторани» (99% опитуваних стверджують, що ця сфера перенесла локдаун найважче), «спорт, фітнес» (93%), «транспорт» (80%). Найменше криза зачепила спеціалістів IT/телекому (10%), юристів (14%),  бухгалтерів (15%) та державних чиновників (15%)", - йдеться в дослідженні.

При цьому зазначається, що в період весняного карантину були й позитивні зрушення. Так, багато респондентів до плюсів карантину відносять гнучкий графік на роботі, можливість більше часу проводити із рідними та не витрачати час на дорогу.

"Також багато хто відчув турботу компаній про стан здоров’я співробітників: введення страхування від ковіду, антисептики в офісі, маски та інше. 47%  опитуваних вважають, що від локдауна виграли компанії сфери IT/телеком, медичної сфери (46%) та страхування (37%)", - уточнюють дослідники.

Оценка материала:

5.00 / 1
Аналітики визначили, на які професійні сфери найбільше вплинув COVID-19 5.00 5 1
Бізнес / Ринки та компанії
29.04.2021 516
Еще материалы раздела «Ринки та компанії»