НОВИНИ ДНЯ: Тост з авокадо та яйцем: корисний рецепт  У Польщі готуються скасувати виплати за розміщення українців: коли це буде  Перед вихідними в Україні пройдуть дощі та грози: прогноз на 29 березня  Зеленський про фронт: ситуацію стабілізували, але назріває новий наступ Росії  Скільки можна зберігати борщ в холодильнику, щоб він лишався смачним та їстівним  Народний синоптик Діденко попередила про різку зміну погоди в Україні — де очікувати дощі  Зеленський про народжуваність під час війни: головне питання у безпецівсі новини дня
Бізнес
Економіка
01.05.2021 941

Постачальники газу з 1 травня підвищили свої тарифи

Компанії - постачальники газу для населення оприлюднили свої річні тарифи, які діятимуть з 1 травня 2021 року до 30 квітня 2022 року.

Вартість газу піднялася до 8 гривень за кубометр і вище, свідчать дані на сайтах постачальників газу, пише РБК-Україна.

Так, "Нафтогаз України" встановила річний тариф на рівні 7,96 гривень за кубометр, що на 1,10 гривень дорожче, ніж в січні - квітні (6,86 гривень). В регіонах, де "Нафтогаз" є постачальником останньої надії, він встановив ціну на рівні 9,57 гривень за кубометр.

Деякі постачальники встановили тариф на газ нижче, ніж у "Нафтогаза". це:

  • "Агросинтез трейдінг" - 7,80 грн за кубометр,
  • "Евод Терейд" КП "Луцькводоканал" - 7,88 грн за кубометр,
  • "Черкаси Газзбут" - 7,89 грн за кубометр,
  • "Умань Газзбут" - 7,89 грн за кубометр.

Такий же місячний тариф ці компанії встановили на травень.

Компанії "Волинь Електрозбут", "Закарпаття Енергозбут" встановили ціну 7,98 гривень.

Крім того, компанія "Йе Енергія" встановила ціну на рівні 7,99 гривень за кубометр, що на 1 гривню дорожче, ніж на початку року (6,99 гривень). Тариф встановили 16 компаній, які працюють під загальним брендом "Твій Газзбут". Це "Вінниця Газзбут", "Волинь Газзбут", "Дніпропетровськ Газзбут", "Закарпат Газзбут", "Запорож Газзбут", "Івано-Франківськ Газзбут", "Житомир Газзбут", "Кіевобл Газзбут", "Львів Газзбут", "Миколаїв Газзбут "," Рівне Газзбут ","Суми Газзбут", "Харків Газзбут", "Хмельницьк Газзбут", "Чернівці Газзбут", "Чернігів Газзбут". Компанії з цієї групи встановили місячний тариф на травень на рівні 7,99 гривень за кубометр.

Ціни на інші постачальників вище. Зокрема, "Львівенергозбут" пропонує річний тариф на рівні 8,20 гривень, "Прикарпат Енерго Трейд" - 8,60 гривень, "Одесагаз Поставки" - 9,20 гривень, "Тернопіль облгаз", - 9,89 гривень, ДП " Газпостач "ТОВ" Тернопільміськгаз "- 9,90 гривень,"Полтава Газзбут"- 9,99 гривень.

Компанії "Донецькі енергетичні послуги", "Київські енергетичні послуги", "Дніпропетровські енергетичні послуги" (YASNO) продають газ по 10,50 гривень. Компанія "Шепетівкагаз" пропонує річний тариф на рівні 10,20 гривень, "ЕРУ Трейдинг" - 10,50 гривень, "Азовгаз" - 12,90 гривень.

Найвищий тариф встановили "Житомирська обласна енергопостачальна компанія", "Чернівецька обласна енергопостачальна компанія" і "Херсонська обласна енергопостачальна компанія" - 13,50 гривень за кубометр.

На сайтах тих компаній, які мають ліцензії, але не оприлюднили свої річні тарифи, зазначено, що вони відмовилися від постачання газу населенню.

НКРЕКУ 7 квітня прийняла постанову про річну ціну на газ для населення. Згідно з документом, всі постачальники, які мають намір постачати газ побутовим споживачам, зобов'язані до 25 квітня оприлюднити на своїх веб-сайтах ціну на природний газ, яка буде діяти протягом року.

Базова річна пропозиція буде діяти з 1 травня по 30 квітня наступного року. Постачальник не має права протягом періоду збільшувати ціну газу.

Оценка материала:

5.00 / 1
Постачальники газу з 1 травня підвищили свої тарифи 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
01.05.2021 941
Еще материалы раздела «Економіка»