<
НОВИНИ ДНЯ: Що зірки нам пророкують: гороскоп на 29 квітня-5 травня 2024 року  Дощі та грози, але не всюди. Синоптики розповіли про погоду на 29 квітня  В Україні заблокували понад 2500 сайтів онлайн-казино, - Офіс генпрокурора  В Україні від 1 травня набувають чинності важливі зміни до ПДР: що треба знати водіям  Місцями з дощами, проте дуже тепло: прогноз погоди на 29 квітня  Лубінець жорстко розкритикував федерацію Червоного Хреста, за захист інтересів Росії  В ISW пояснили, що допоможе Силам оборони звільнити всі окуповані РФ територіївсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
05.05.2021 509

Новий рекорд! З'явився найдовший підвісний пішохідний міст у світі

У Португалії над річкою Пайва відкрився найдовший у світі підвісний пішохідний міст. Довжина конструкції – 516 м, а висота – 175 м. Будівництво тривало майже два роки і коштувало більше двох мільйонів євро!

Міст тримається на сталевих тросах, прикріплених до масивних опор. Коли люди йдуть по ґратчастій «підлозі», їм добре видно, що відбувається внизу. Багатьох це лякає.

«Я трохи боявся, але воно того варте! Дивитися вниз з такої висоти, а ще відчувати, як міст гойдається – неймовірний викид адреналіну», – ділиться враженнями місцевий житель Аруг.

До речі, геопарк Арока, над яким побудували міст, входить до списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Церемонія відкриття відбулась 2 травня, але місцеві жителі почали користуватись мостом дещо раніше.

До цього найдовшим підвісним пішохідним мостом вважався міст імені Чарльза Куон у швейцарських Альпах завдовжки 494 метра – зазначили в новинах «Сьогодні» на каналі «Україна».

 

Оценка материала:

5.00 / 1
Новий рекорд! З'явився найдовший підвісний пішохідний міст у світі 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
05.05.2021 509
Еще материалы раздела «Суспільство»