<
НОВИНИ ДНЯ: В МВФ назвали суму бюджетної підтримки, яку потребує Україна цього року  Що означає знищення Ту-22М3 та чи поменшає атак на Україну: пояснення експерта  Синоптики розповіли про погоду на вихідні в Україні  Де дешевше жити: Держстат опублікував рейтинг українських регіонів  Освіта мрії. Як школярам з України вступити до Гарварду і що для цього потрібно  Чи довіряють українці офіційним повідомленням про війну: дані опитування  На вихідних в Україні дощитиме, на сході вдень до +22°всі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
06.05.2021 491

Обстріл лікарні у Красногорівці – наслідки могли були ще страшнішими

Вогонь бойовиків по Красногорівці Донецької області ледь не призвів до трагедії. Одна з випущених російськими найманцями мін впала на території центральної лікарні. Там було з півсотні людей. Поліція розслідує обстріл як теракт.

6092f76ded110_06.05.21

Чи є постраждалі і де наразі перебувають хворі – знає Єгор Логінов. Він бачив наслідки чергової провокації бойовиків.

Черговий обстріл українських позицій ледь не призвів до катастрофи. Міна забороненого Мінськими домовленостями калібру 120 міліметрів впала просто між корпусами місцевої лікарні і влучила в дерево. Його рознесло вщент. Військові кажуть, що це велика вдача, тому що рослина прийняла на себе більшу частину осколків. Якби снаряд впав на асфальт, наслідки були б набагато страшнішими.

Зухвалий вогонь по лікарні шокував навіть звиклих до всього армійців. Вони кажуть, що прилетіло сім мін і це був прицільний вогонь. Однак бійці не можуть зрозуміти, який був сенс обстрілювати лікарню, тим більше це далеко від позицій ЗСУ.

На момент обстрілу у центральній лікарні перебували хворі на COVID-19. Разом із медперсоналом там було близько шістдесяти осіб. Лише дивом ніхто не постраждав. Але завдана шкода – чимала. Уламками побиті навколишні будівлі, карети швидкої. Не кажучи вже про сам медзаклад.

Директор Красногорівської центральної міської лікарні Микола Слюсаренко розповідає, що вибухами було вибито металопластикові вікна та двері, посічено стіни, пошкоджено газову трубу, яка живила котельню. Осколками також перебило електропостачання, що життєво необхідне хворим на ковід. А евакуювати людей не було куди. Місцеві лікарі зробили все можливе, щоб врятувати пацієнтів.

"Ми їх забезпечували централізованим киснем, попри те, що був перебитий електричний кабель. Всім вистачило централізованого кисню. Наразі електрику відновлено, задіяні як кисневі концентратори, так і централізований кисень", – розповідає Микола Слюсаренко в новинах «Сьогодні» на каналі «Україна».

На жаль, одного пацієнта з діагнозом COVID-19 у тяжкій формі врятувати не вдалося. Чоловік мав слабке серце, яке не витримало шоку від розриву випущеної бойовиками міни.  

Оценка материала:

5.00 / 1
Обстріл лікарні у Красногорівці – наслідки могли були ще страшнішими 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
06.05.2021 491
Еще материалы раздела «Суспільство»