<
НОВИНИ ДНЯ: Сильні заморозки накриють Україну: де буде "мінус"   Військовий облік українців за кордоном: як оновити свої дані для ТЦК та що загрожує у разі відмови  Скільки українців можуть отримати право на новий статус у Чехії  Коли пілоти, які вирушили на навчання до Британії, сядуть за штурвал F-16: відповідь Євлаша  Синоптики попереджають про сильні заморозки: де і коли суттєво знизиться температура  МВФ оцінив кількість населення України та дав прогноз на найближчі роки  Актив для інвестицій та платіжний інструмент. Що таке криптовалютавсі новини дня
Життя та Стиль
Афіша
06.05.2021 560

Бум у турагентствах. Українці кинулися скуповувати путівки – можна відпочити на 10 тис. гривень

За рік карантину українці скучили за подорожами і до травневих свят почали активно бронювати літні путівки. Ажіотаж підігріває те, що туроператори пропонують суттєві знижки, ціни на деякі напрямки знизилися чи не вдвічі. В результаті відпочити можна за 10 тисяч гривень та ще й без тесту на коронавірус.

Alanya-Kleopatra-Beach-Foam-1_06.05.21

Традиційно користуються попитом тури в Єгипет. Директорка турагентства Марина Коломієць запевняє: через карантин зараз там можна відпочити в якості VIP-гостя навіть за невеликі гроші. Тиждень такого відпочинку коштує від 8 до 15 тисяч гривень з людини.

Другий варіант – Туреччина. Відправитися в Стамбул на п'ять днів пропонують за 16 тисяч гривень. У цю суму входить і авіапереліт, і страховка, і проживання в готелі. Тим, хто летить до Туреччини вже зараз, варто пам'ятати, що країна ввела локдаун до 17 травня, хоча готелі будуть приймати туристів без додаткових обмежень.

Без здачі ПЛР-тесту на коронавірус українських туристів впускає Домінікана. В цьому випадку поїздка обійдеться в 25 тисяч гривень з людини. Приблизно в тій же ціновій категорії перебувають інші екзотичні напрямки – Мексика, Занзибар і Кенія.

Від незапланованих витрат в закордонному турі врятує страховка, підказують фахівці. Наприклад, якщо тур скасують або тест на коронавірус виявиться позитивним, буде шанс відшкодувати до 100% вартості подорожі.

Бум на внутрішній туризм теж нікуди не подівся. Попит на путівки в Скадовськ, Залізний Порт та Одесу тільки зростає. Особливо популярними стають гастротури, в яких пропонують отримати задоволення від поїздки за допомогою унікальних смаків.

"На півдні Одеської області або на Херсонщині – це безумовно полуниця. А коли почнеться високий сезон – кавуни. Якщо брати Закарпаття, то це дуже багато страв, які перебувають на межі української та румунської кухонь", – розповів заступник голови комітету туризму Торгово-промислової палати України Володимир Царук в новинах «Сьогодні» на каналі «Україна».

Через неабиякий ажіотаж бронювати будь-які поїздки рекомендують заздалегідь.

Оценка материала:

5.00 / 1
Бум у турагентствах. Українці кинулися скуповувати путівки – можна відпочити на 10 тис. гривень 5.00 5 1
Життя та Стиль / Афіша
06.05.2021 560
Еще материалы раздела «Афіша»