НОВИНИ ДНЯ: Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Як Україна може досягти ядерного паритету з РФ: нардеп назвав три шляхи  28 березня в Україні стане ще тепліше, у кількох областях - дощі всі новини дня
Політика
Світ
10.05.2021 495

Говоритимуть про Україну: Байден візьме участь у саміті країн-членів НАТО зі Східної Європи

Президент США Джо Байден приєднається до віртуального саміту "Бухарестської дев'ятки". Його проведення заплановане на 10 травня.

Про це повідомляє DW.

Головними темами обговорення стануть безпека у Чорноморському регіоні та ситуація довкола України.

Метою проведення саміту заявлена координація безпекових позицій країн регіону. В переговорах візьмуть участь президенти Румунії, Польщі, Болгарії, Чехії, Словаччини, Угорщини, Естонії, Латвії та Литви, а також генсек НАТО Єнс Столтенберг.

У Білому домі зазначили, що у виступі на саміті Джо Байден висловить прагнення тіснішої співпраці з союзниками по НАТО у Східній Європі, у регіонах Балтійського та Чорного моря з усього спектра глобальних викликів.

Оценка материала:

5.00 / 1
Говоритимуть про Україну: Байден візьме участь у саміті країн-членів НАТО зі Східної Європи 5.00 5 1
Політика / Світ
10.05.2021 495
Еще материалы раздела «Світ»