<
НОВИНИ ДНЯ: Генсек НАТО відреагував на потребу України в ППО  Чи зберігає Україна суверенітет та чи здатна ухвалювати власні рішення: думка громадян  Сильні заморозки накриють Україну: де буде "мінус"   Військовий облік українців за кордоном: як оновити свої дані для ТЦК та що загрожує у разі відмови  Скільки українців можуть отримати право на новий статус у Чехії  Коли пілоти, які вирушили на навчання до Британії, сядуть за штурвал F-16: відповідь Євлаша  Синоптики попереджають про сильні заморозки: де і коли суттєво знизиться температуравсі новини дня
Політика
Україна
11.05.2021 491

Кулеба: Саміт НАТО не прийме рішення про ПДЧ

На саміті НАТО в червні не буде прийнято рішення про надання Україні Плану дій щодо членства, вважає глава МЗС України Дмитро Кулеба.

Про це він сказав у ході форуму Україна 30 у вівторок, 11 травня.

"Я не думаю, що на саміті в червні це рішення буде прийнято. Але для нас дуже важливо почати цю дискусію і запустити процес, який призведе врешті-решт до надання ПДЧ для України", - сказав міністр.

За його словами, рішенню про ПДЧ заважають побоювання деяких країн-членів НАТО спровокувати Росію.

"На жаль, все ще кілька країн серед союзників керуються логікою не провокувати Росію і вважають, що сидіти і нічого не робити - це найкращий спосіб тримати Росію в спокої. Ми їм разом з іншими партнерами, які поділяють нашу точку зору, всіляко доводимо, що їх логіка хибна. Але це займає час", - сказав Кулеба.

При цьому міністр упевнений, що членство України в НАТО "історично неминуче".

Також глава МЗС повідомив, що Україна продовжує намагатися отримати запрошення на участь у саміті НАТО.

Оценка материала:

5.00 / 1
Кулеба: Саміт НАТО не прийме рішення про ПДЧ 5.00 5 1
Політика / Україна
11.05.2021 491
Еще материалы раздела «Україна»