<
НОВИНИ ДНЯ: США оголосили новий пакет допомоги Україні: що в ньому  Дощі, грози та заморозки: синоптик розказвав, де чекати негоди до кінця тижня  Рецепт рибного супу з лососем  Україна має найвищу в Європі готовність воювати за свою країну  Весняне тепло повертається: на сході й півдні прогнозують до +27°  Дощі не всюди та "цікава" температура. Синоптик дала прогноз на 25 квітня в Україні  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепловсі новини дня
Політика
Україна
12.05.2021 467

В РНБО назвали основну ознаку для присвоєння статусу олігарха

Основною ознакою, за якою людину можна офіційно визнати олігархом, є вплив на владу.

Про це написав в Facebook секретар Ради нацбезпеки і оборони України Олексій Данілов.

«На мою думку, за попередньою оцінкою, в Україні є 13 осіб, яких можна віднести до категорії олігархів. Основна ознака цієї групи — вплив на владу», — відзначив він.

На думку Данілова, олігархічна система є однією з основних загроз національній безпеці поряд з військовою агресією Російської Федерації.

«З роками олігархічна система, яка дедалі більше укріплювалася і запливала фінансовим корупційним жирком, ставала все впевненішою в собі і все нахабніше втручалася в українську політику. Внаслідок цього країна на довгі роки опинилася надійно замкненою в щільному олігархічному трикутнику — олігархічна економіка, яка породжувала монополії, що призводило до корупції», — додав він.

Данілов відзначив, що олігархічні групи фактично приватизували деякі сектори вітчизняної економіки.

«Саме тому будь-яким системним реформам чиниться шалений опір олігархів, які загрожують їх домінуючому становищу в економічній сфері та впливу на державні інституції», — підкреслив секретар РНБО.

Він додав, що «держава має демонтувати олігархічну економіку і ліквідувати «п’яту колону».

Вчора Данілов заявив, що олігархами можуть визнати 13 осіб, але не назвав їхніх імен.

Оценка материала:

5.00 / 1
В РНБО назвали основну ознаку для присвоєння статусу олігарха 5.00 5 1
Політика / Україна
12.05.2021 467
Еще материалы раздела «Україна»