<
НОВИНИ ДНЯ: США оголосили новий пакет допомоги Україні: що в ньому  Дощі, грози та заморозки: синоптик розказвав, де чекати негоди до кінця тижня  Рецепт рибного супу з лососем  Україна має найвищу в Європі готовність воювати за свою країну  Весняне тепло повертається: на сході й півдні прогнозують до +27°  Дощі не всюди та "цікава" температура. Синоптик дала прогноз на 25 квітня в Україні  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепловсі новини дня
Політика
Україна
15.05.2021 636

Незалежна Україна робить неможливим статус супердержави для Росії – ексміністр Польщі

Україна має велике значення як країна з великим потенціалом, яка відіграє ключову роль для безпеки Європи через свій розмір, населення, геополітичний і економічний потенціал.

Про це заявив міністр закордонних справ Польщі у 2018-20 роках Яцек Чапутович під час онлайн дискусії Київського безпекового форуму, повідомляє Укрінформ.

«Україна має ключову роль у забезпеченні стабільності в Європі. Це певним чином буфер, який відділяє Захід від Росії», - сказав він.

Чапутович наголосив, що Україна стримує подальшу експансію Росії у західному напрямку.

«Наступною є Польща. Отже, для нас дуже важливо, щоб Україна залишалася міцною, сильною і суверенною. Суверенна Україна також унеможливлює повернення Росії до статусу супердержави, який вона мала під час «холодної війни» як Радянський Союз», - підкреслив він.

«Європа потребує сильної стабільної процвітаючої України як важливого елементу європейської безпекової архітектури», - резюмував ексміністр закордонних справ Польщі.

Оценка материала:

5.00 / 1
Незалежна Україна робить неможливим статус супердержави для Росії – ексміністр Польщі 5.00 5 1
Політика / Україна
15.05.2021 636
Еще материалы раздела «Україна»