НОВИНИ ДНЯ: Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Як Україна може досягти ядерного паритету з РФ: нардеп назвав три шляхи  28 березня в Україні стане ще тепліше, у кількох областях - дощі всі новини дня
Політика
Світ
16.05.2021 573

ХАМАС погрожує бомбити Ізраїль місяцями

Радикали палестинського руху ХАМАС заявляють про готовність продовжувати обстріл території Ізраїлю протягом шести місяців.

Про це повідомляє палестинська радіостанція Donia Al-Watan.

"Ми готові наносити удари по Тель-Авіву протягом шести місяців", - заявив представник бойового крила ХАМАС "Бригади Іззеддіна аль-Кассама" Абу Обейді.

У свою чергу, в Міноборони Ізраїлю також не розраховують на швидке припинення бойових дій.

"Ми дуже потужно відповіли на обстріл. Нас вражає те, чого досягла наша армія. Але ми тільки в середині шляху. Попереду нас чекає дуже важка ніч", - сказав представник ізраїльської армії генерал Хідаят Зільберман в інтерв'ю порталу Ynet, додавши, що до перемир'я ще далеко.

Він зазначив, що з першого дня армія завдавала ударів по найбільш високопоставлених представниках радикалів у Газі.

Як повідомив представник Армії оборони Ізраїлю Джонатан Конрікус, з 10 травня із сектора Газа випустили по Ізраїлю більше 2,8 тисячі ракет.

"З початку обстрілів по Ізраїлю випущено більше 2800 ракет. 430 з них впали на території Гази, заподіяли там збитки і призвели до жертв і постраждалих. Армія у свою чергу вразила 672 військові цілі в секторі. У результаті наших ударів по Газі були вражені заводи з виробництва ракет, склади, підземні тунельні комплекси, які важливі для ХАМАС для атак на Ізраїль. За цей час ми ліквідували 75 ворогів із числа оперативників-радикалів, які безпосередньо залучені в атаки на нас", - повідомив Конрікус, уточнивши, що це попередні підрахунки.

Також він повідомив, що система ПРО Залізний купол "відбиває понад 90% ракет із Гази.

Водночас телеканал Аль-Арабія з посиланням на джерела публікує запропонований Єгиптом план перемир'я. За даними видання, він містить пункти про заморожування будівництва єврейських поселень на палестинських територіях, припинення знесення палестинських будинків і виселення палестинських сімей у східному Єрусалимі.

Крім того, єгипетська пропозиція щодо перемир'я містить вимогу поважати мусульманські і християнські святині в Єрусалимі і припинити довільні арешти та насильство проти палестинців з боку військових. Також у плані йдеться про припинення запуску ракет палестинськими рухами із сектора Газа.

При цьому ізраїльське радіо Kan повідомляє, що ніякі переговори про припинення вогню в секторі Газа зараз не ведуться.

Оценка материала:

5.00 / 1
ХАМАС погрожує бомбити Ізраїль місяцями 5.00 5 1
Політика / Світ
16.05.2021 573
Еще материалы раздела «Світ»