<
НОВИНИ ДНЯ: В Пентагоні сказали, для яких цілей Україна отримала ATACMS, - NYT  Телескоп NASA виявив загадкову планету-блудька  Синоптики обіцяють теплий місяць: прогноз Укргідрометцентру на травень  Синоптикиня повідомила, якою буде погода у Вербну неділю і на Великдень  Українським студентам готують кардинальні зміни: розбір закону про виші  НБУ перевищив очікування банкірів: облікову ставку знижено на один відсотковий пункт  Вночі можливі грози, вдень повітря місцями прогріється до +26: погода на 27 квітнявсі новини дня
Бізнес
Економіка
19.05.2021 570

Китай заборонив операції з криптовалютою

Китайські регулятори заборонили фінансовим установам і платіжним компаніям обслуговувати транзакції з криптовалютою, і застерегли інвесторів від спекулятивної торгівлі криптовалютою.

Вони розкритикували криптовалюту за спекулятивність, повідомляє Reuters.

Відповідно до заборони, установи – зокрема банки і онлайн-сервіси – не повинні пропонувати клієнтам будь-які послуги, пов'язані з криптовалютою. Зокрема заборонені обмін криптовалюти, реєстрація, торгівля, кліринг, розрахунки і ICO (первинне розміщення монет для залучення інвестицій). При цьому зберігається право приватних осіб володіти криптовалютою.

Установам заборонили надавати довірчі послуги, послуги зі зберігання або залогу криптовалюти. Також компанії не повинні випускати фінансові продукти, пов'язані з криптовалютою. У документі це рішення мотивується спекулятивністю і волатильністю криптовалюти.

"Останнім часом ціни на криптовалюту злітали і падали, а спекулятивна торгівля криптовалютою відновилася, серйозно посягнувши на безпеку власності людей і порушивши нормальний економічний і фінансовий порядок", – йдеться в заяві трьох регуляторів.

Регулятори зазначають, що криптовалюти "не підтримуються реальною вартістю". Нібито їхніми цінами легко маніпулювати, а торговельні контракти не захищені китайським законодавством.

Оценка материала:

5.00 / 1
Китай заборонив операції з криптовалютою 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
19.05.2021 570
Еще материалы раздела «Економіка»