<
НОВИНИ ДНЯ: Коли не знаєте, що приготувати: три рецепти страв з мʼяса на вечерю  Портал в інший світ: біля берегів Мексики знайшли бездонну вирву з таємними тунелями  Повістки на блокпостах: що потрібно знати з ухваленням нового закону про мобілізацію  Переговори з Росією можливі: Кулеба назвав дві головні умови  Чому у бабусі однаково смачніше: всі секрети та хитрощі приготування пасок  Паска, панетоне, коломба: головні відмінності великодньої випічки  На Великдень погода в Україні зміниться, - синоптик Діденковсі новини дня
Життя та Стиль
Афіша
20.05.2021 495

«Ранок з Україною»: лікарка розвінчала міфи про властивості вітаміну C і розповіла, як правильно його вживати

За статистикою, до лікарів із симптомами передозування дієтичними домішками та вітамінами щорічно звертається близько п’ятнадцяти відсотків українців. І цифри зростають. А все через бажання вживати якомога більше вітамінів, аби бути здоровим. Насамперед це стосується вітаміну C, який усі звикли  приймати для профілактики, та він приховує у собі загрози. У «Ранку з Україною» на каналі «Україна» Лілія Ребрик і Анатолій Анатоліч з’ясували, у чому його небезпека та як її позбутися.

bigstock-foods-high-in-vitamin-c-fruit-263707054_rotated_94_20.05.21

Вітамін C, або ж аскорбінова кислота, або ж усім знайома з дитинства при перших симптомах застуди таблетка. І лікарі розвінчують той міф, що цей вітамін рятує від застуди та грипу.

«Не зовсім доцільно лікувати простудні захворювання великими дозами вітаміну C, адже він не має такого впливу. До того ж він не дуже добре впливає на згортуваність крові, тобто може викликати кровотечі, звичайно, при передозуванні», – розповіла дієтологиня Світлана Свічкар у програмі «Ранок з Україною».

При передозуванні існують й інші побічні ефекти – поява відчуття печії, спастичні болі у ділянці шлунку, а ще можуть з’явитись прояви різних алергічних реакцій.

І якщо вам здається, що цей вітамін міститься лише у лимонах та цитрусових, то ви помиляєтесь.

«Найбільше його у петрушці та кропі і, звичайно ж, у цитрусових. Ще багато вітаміну C міститься у звичайній капусті – 200 грамів капусти буде достатньо, аби забезпечити добову потребу для організму», – поділилась лікарка.

Також обережними слід бути людям, у яких є захворювання кишково-шлункового тракту, адже надлишкова кислотність може серйозно зашкодити. Тому перед вживанням будь-яких медикаментів слід звернутись до лікарів та за потреби здати аналізи.

Оценка материала:

5.00 / 1
«Ранок з Україною»: лікарка розвінчала міфи про властивості вітаміну C і розповіла, як правильно його вживати 5.00 5 1
Життя та Стиль / Афіша
20.05.2021 495
Еще материалы раздела «Афіша»