<
НОВИНИ ДНЯ: В Україні 26 червня подекуди короткочасні дощі, вдень до +27°  Скільки коштує вища освіта в Україні: вартість навчання у топових університетах  Різка зміна правил вступу на аспірантуру: що потрібно знати чоловікам призовного віку  Чи може Україна залишитися без танків: у Forbes дали чітку відповідь  Спека трохи спаде: прогноз погоди в Україні на 26 червня  День Конституції України 2024 року: коли святкуємо і чи буде вихідний  Чому під час тривоги в Києві зупиняється громадський транспортвсі новини дня
Політика
Україна
21.05.2021 570

Україна завела справу через труби Siemens у Криму

Прокуратура АР Крим відкрила справу за фактом незаконних поставок на півострів обладнання компаній Siemens AG і Grundfos AG.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури в п'ятницю, 21 травня.

Справу відкрито за статтею про порушення порядку в'їзду на тимчасово окуповану територію (заведено за ч.1 ст. 332-1 КК України). Вона передбачає обмеження або позбавлення волі на строк до трьох років.

"Зазначені протиправні дії були вчинені з використанням суб'єктів господарювання Російської Федерації і в обхід санкційних заборон Європейського Союзу", - йдеться в повідомленні.

Розслідування вестиме слідче управління СБУ в АР Крим.

Нагадаємо, влітку 2017 року концерн Siemens заявив, що всі чотири його турбіни, призначені колись для проекту в Тамані, були незаконно поставлені до Криму в обхід санкцій.

Прокуратура Гамбурга ще в 2018 році почала розслідування відносно трьох співробітників компанії Siemens за цією справою.

Оценка материала:

5.00 / 1
Україна завела справу через труби Siemens у Криму 5.00 5 1
Політика / Україна
21.05.2021 570
Еще материалы раздела «Україна»