<
НОВИНИ ДНЯ: Меню на Великдень 2024: найкращі страви до святкового столу  Погодний апокаліпсис: Україну накрив потужний циклон, що це означає  Швидкісний режим на дорозі: поліція нагадала про штрафи та пояснила, як їх уникнути  Зеленський назвав наступні цілі диктатора Путіна після України  Спека чи дощі: метеорологиня про погоду на літо 2024  ЗМІ опублікували список російських генералів, які народилися в Україні і знищують свою землю  З липня ОПЕК+ збільшить видобуток нафти, - Bloombergвсі новини дня
Політика
Україна
24.05.2021 573

Суд скасував обрання Вірастюка народним депутатом

Верховний суд скасував протокол Центрвиборчкому про встановлення результатів довиборів до Верховної Ради на 87 окрузі та визнання “слуги народу” Василя Вірастюка народним депутатом.

Про це повідомила Громадянська мережа ОПОРА.

“Верховний Суд у справі N9901/173/21 за позовом кандидата Олександра Шевченка до Центральної виборчої комісії скасував протокол ЦВК від 19 травня 2021 про встановлення результатів проміжних виборів народних депутатів України в окрузі 87 та визнання Василя Вірастюка обраним депутатом. Відповідне рішення прийнято у неділю, 23 травня”, - йдеться у повідомленні.

Також суд скасував пункти 1 та 2 постанови Центральної виборчої комісії, якою голосування на шістьох проблемних дільницях було визнано недійсним. Там під час перерахунку бюлетенів виявили менше голосів за кандидата Олександра Шевченка, ніж у первинних протоколах дільничих виборчих комісій.

“Суд зобов'язав Центральну виборчу комісію вчинити дії щодо встановлення результатів виборів народного депутата України в одномандатному виборчому окрузі №87 з врахуванням висновків, наданих судом у рішенні, ухваленому за результатами розгляду цієї справи”, - додали в ОПОРІ.

Вказану постанову Верховний Суд ухвалив як суд першої інстанції. Якщо ЦВК або команда Вірастюка подасть апеляцію, справу розглядатиме Велика Палата Верховного Суду як суд апеляційної інстанції. Рішення Великої Палати буде остаточним.

Оценка материала:

5.00 / 1
Суд скасував обрання Вірастюка народним депутатом 5.00 5 1
Політика / Україна
24.05.2021 573
Еще материалы раздела «Україна»