<
НОВИНИ ДНЯ: Якою буде погода в Україні 3 липня: прогноз від синоптикині  Війна внесла корективи. Власники квартир змінили вимоги до квартирантів — кому тепер частіше відмовляють  Які українські слова не мають точних відповідників у російській мові  Україна скорочуватиме видатки на оборону  Температурні контрасти. Синоптик дала прогноз погоди на 3 липня  Сім місяців на "паузі". Коли повністю запрацює синя гілка метро у Києві  Українським водіям "світять" нові штрафи – за що можуть покарати та яка сумавсі новини дня
Бізнес
Економіка
26.05.2021 546

За порушення валютного законодавства штрафуватимуть на 25-50% від суми операцій

Кабінет міністрів ухвалив Порядок застосування податковими органами заходів впливу у вигляді штрафних санкцій до юридичних осіб (крім уповноважених установ) за порушення вимог валютного законодавства. Штрафи складатимуть 25-50% від суми операцій.

Постанова ухвалена під час засідання уряду 26 травня, повідомляє РБК-Україна.

Згідно з документом, податкові органи будуть застосовувати заходи впливу у вигляді штрафних санкцій за кожний вид порушення вимог валютного законодавства, встановлених законом та/або визначених нормативно-правовими актами Національного банку.

Зокрема, податкові органи застосовують штрафні санкції у розмірі 25% суми операції, проведеної з порушенням валютного законодавства.

Ті самі дії, вчинені повторно юридичною особою (крім уповноважених установ), до якої протягом року було застосовано штраф за таке порушення, тягнуть за собою накладення штрафу (штрафної санкції) у розмірі 50% від суми операції.

Оценка материала:

5.00 / 1
За порушення валютного законодавства штрафуватимуть на 25-50% від суми операцій 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
26.05.2021 546
Еще материалы раздела «Економіка»