<
НОВИНИ ДНЯ: Україна має право завдавати ударів по території Росії західною зброєю — голова МЗС Британії  Синоптикиня розповіла, чи потішить теплом погода на Великдень  Не тільки Донбас. Росія цього року хоче захопити Запорізьку область, - Павлюк  Путін, імовірно, хоче покарати Шойгу за недосягнення військових цілей Кремля, - ISW  Павлюк підтвердив, що у росіян є план захоплення Харкова і Сум  Похолодання і заморозки: погода в Україні 4 травня зміниться   Якщо Трамп знову стане президентом: Кулеба відповів, чи хвилюється він з цього приводувсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
26.05.2021 522

У «Ранку з Україною» експерт розповіла, як навести лад та розширити простір на кухні

Більше жодних проблем з пошуком потрібної пательні. Відтепер кожна річ на вашій кухні завжди матиме своє місце, а сама кімната стане більш просторою. Ведучі програми «Ранок з Україною», яка виходить у будні о 6:30 на каналі «Україна», Лілія Ребрик і Анатолій Анатоліч дізнались, як правильно організувати простір на кухні та які девайси прийдуть на допомогу.

Мабуть, кожній господині знайома ситуація, коли під час приготування їжі знайти необхідну тарілку, пательню чи приправу просто неможливо, бо лежить це все десь у глибині полички. Та вихід є!

«Основним правилом на кухні є те, що всі горизонтальні поверхні мають бути максимально пустими. Все для того, щоб там не створювався безлад і після приготування їжі ми могли швиденько все прибрати», – коментує організаторка простору Дана Кондревич у програмі «Ранок з Україною».

Для цього існує багато органайзерів, які спростять вам роботу і збережуть багато вільного місця на кухні. Мало хто звертає на це увагу, та експерт радить не зберігати в оригінальних упаковках крупи, макарони, чай та каву, адже пакет може розірватися і все розсиплеться на поличку. Для цих продуктів краще використовувати глибокі органайзери.

«Якщо у вас багато крупи, яку ви відкладаєте на потім або просто рідко вживаєте, краще помістити її в окремий органайзер і відкласти на вищу поличку. Нехай лежать до тих часів, коли вони вам дійсно знадобляться, – зазначає експерт. – А ті, які вживаєте частіше, помістіть у органайзер. Це створить візуально гарну картинку, до того ж ви завжди будете знати, яку кількість круп маєте».

Прямокутні, квадратні органайзери або звичайні зіп-пакети найкраще підійдуть для круп та макаронів. А от для спецій краще обрати органайзер з розділювачем.

Для холодильника органайзери можна і не використовувати. Та дуже бажано правильно розсортувати продукти, які там зберігаються. Так, наприклад, слід окремо зберігати м’ясо, рибу та молочні продукти. Ліки, соуси та яйця краще зберігати у дверцятах холодильника на окремих поличках. Та якщо полички у вас дуже високі, тоді краще придбати спеціальний органайзер. Для овочів та фруктів теж є свої органайзери.

Найбільш незручні предмети – кришки, каструлі та пательні, теж можуть мати своє місце. Наприклад, є органайзер для зберігання кришок – він розтягується та звужується, а у ці проміжки можна ставити кришки. Завдяки цьому, кришки не будуть падати, губитися і така підставка звільнить чимало місця на кухні. А от каструлі просто треба правильно складати – пірамідкою. Це ж стосується і сковорідок. Не забуваймо і про дошки для нарізання.

«Щоб дощечки для приготування їжі не перемішувалися з усіма іншими девайсами і ви легко могли взяти їх, помістіть їх в органайзер. Його можна поставити у глибоку шухляду або на поличку», – коментує Дана Кондревич в ефірі каналу «Україна».

Коштують такі органайзери недорого, але вони збережуть час і звільнять простір. До того ж кухня матиме більш естетичний вигляд.

 

Оценка материала:

5.00 / 1
У «Ранку з Україною» експерт розповіла, як навести лад та розширити простір на кухні 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
26.05.2021 522
Еще материалы раздела «Суспільство»