<
НОВИНИ ДНЯ: Скільки заробляють українці у Польщі: нове дослідження  Один із регіонів Росії "задонатив" ЗСУ мільйони рублів: губернатор в істериці  На 26 квітня в Україні прогнозують дощі та грози  Виробник модного одягу Hugo Boss продасть бізнес у Росії  Заплатити чи гальмувати: який штраф загрожує водію за перевищення швидкості  Коли білоруський диктатор піде "на спокій": відповідь Лукашенка  В Україні 26 квітня дощі та грози, на південному сході прогріє до 26°всі новини дня
Життя та Стиль
Афіша
27.05.2021 1529

Star Media знімає новий міжнародний серіал «Зломовчання»

Серіал стане екранізацією однойменної книги-бестселера хорватського письменника і журналіста Драго Хедла – автора багатьох резонансних журналістських розслідувань.

ANP_1169_27.05.21

Це шестисерійна адаптація першого роману «Election Silence», який входить до трилогії романів- бестселерів хорватського письменника і журналіста Драго Хедла «Slavonian Trilogy». Сюжет трилогії базується на реальних подіях.

Дія відбувається в наші дні в Хорватії і Україні, а сюжет розповідає про жорстокий бізнес, пов’язаний з торгівлею людьми і зброєю в Східній Європі. Головні герої – український меценат Ольга, у якої зникає племінниця, а також детектив Володимир і репортер Стрибор з Хорватії. Разом їм потрібно буде розплутати загадкові вбивства дівчат-підлітків на території обох країн і вийти на слід міжнародного злочинного конгломерату. В історії тісно переплетені глибока людська драма, трилер і кримінал.

Роль Ольги виконає відома українська актриса Ксенія Мішина («Кріпосна», «Маркус», «У неділю рано зілля копала»), Стрибора – хорватський актор Горан Богдан («Father», «Fargo», «The Last Panthers»), Володимира – Дарко Мілас («Golden Palace»). Режисер картини, Далібор Матаніч, широко відомий своєю роботою над хорватським серіалом «The Paper» (Netflix), а її сценарій написав Мар’ян Алчевський (автор серіалу «Success» для HBO Europe). Серіал знімається трьома мовами – англійською, українською та хорватською.

З ідеєю екранізувати серію романів виступила кінокомпанія Drugi plan («Success», «The Paper»), яка відповідає за виробництво хорватського блоку серіалу. Партнером проєкту також виступає німецький дистриб’ютор Beta Film. Готовність проєкту заплановано на грудень 2021 року.

«Ми готували цей проєкт понад шість років, але наші вітрила надув вітер, коли до нас приєдналися наші партнери – кінокомпанія Star Media. Ми просто в захваті від спільної роботи над проєктом з українськими колегами і впевнені, що це проторує новий шлях для набагато ширшої і більш плідної панслов’янської співпраці в галузі створення телеконтенту в майбутньому. «Silence» розкриває дуже важливі соціальні проблеми, які ще існують на теренах Південної і Східної Європи, і настав час, коли ми можемо говорити про них разом», – розповів співзасновник хорватської кінокомпанії Drugi plan Небойша Тараба.

В Україні прем’єра картини відбудеться на онлайн-платформі oll.tv, яка вже на цьому етапі виступила партнером проєкту і інвестувала в ексклюзивні права на території України.

«Радий, що над цим амбітним проєктом ми працюємо разом з нашими партнерами, а тепер вже й друзями – хорватською кінокомпанією Drugi Plan, німецьким дистриб’ютором Beta Film і українською

OTT-платформою oll.tv. Крім захоплюючого кримінального сюжету, це – глибока людська драма, яка, впевнений, знайде відгук у серцях глядачів в усьому світі. У проєкті зійшлося все: і чудовий сценарій, і зірковий каст, і режисер з численними нагородами, і, звичайно ж, наші партнери. «Зломовчання» стане першим оригінальним проєктом платформи oll.tv. Сподіваюся, що і наша аудиторія високо оцінить серіал, адже крім цікавої історії, в ньому будуть найбільш відомі локації Києва і, звичайно ж, улюблені актори», – зазначив президент кінокомпанії Star Media Влад Ряшин.

«Ми готові бути першими, експериментувати і виходити на новий етап у розвитку ОТТ-платформ – інвестувати в контент, який відрізняється від того, що виробляється для українських телеканалів, і пропонувати такий контент нашому глядачеві. У oll.tv більше свободи, ніж у традиційних телеканалів, тому, крім знайомого нашому глядачеві контенту, ми будемо пропонувати нові, більш сміливі проєкти, в яких історії розповідаються відверто, а іноді й провокаційно. Такими серіалами з українськими історіями ми будемо посилювати нашу пропозицію, яка вже включає найкращі серіали планети. В Україні ніколи раніше не виробляли контент для OTT-платформ, і ми дуже раді, що цей перший для нас і для України Original ми робимо разом з такими досвідченими міжнародними партнерами», – прокоментувала директор oll.tv Юлія Трибушна.

У Хорватії прем’єра серіалу запланована на хорватському телеканалі HRT.

ПРО ПРОЄКТ:

Режисер-постановник: Далібор Матаніч

Автор сценарію: Мар’ян Алчевський

Продюсери: Небойша Тараба, Міодраг Сіла, Влад Ряшин, Надя Рехтер-Гарєва, Рита Гребенчікова

В ролях: Ксенія Мішина, Горан Богдан, Дарко Мілас, Віктор Сарайкін

ОПИС

Дія відбувається в наші дні в Хорватії і в Україні. Перша дівчинка потонула. Друга померла від передозування наркотиків. Головний підозрюваний у цих смертях зовсім скоро виявляється невинним і... теж мертвим. У той час, як детектив Володимир і репортер Стрибор б’ються над розкриттям цих вбивств в Хорватії, в Києві безвісти пропадає племінниця українського мецената Ольги. Чоловік Ольги, Іван Хорватіч, один з найвпливовіших людей хорватського міста Осієк, береться допомогти розслідуванню.

Оценка материала:

5.00 / 1
Star Media знімає новий міжнародний серіал «Зломовчання» 5.00 5 1
Життя та Стиль / Афіша
27.05.2021 1529
Еще материалы раздела «Афіша»