<
НОВИНИ ДНЯ: В Пентагоні сказали, для яких цілей Україна отримала ATACMS, - NYT  Телескоп NASA виявив загадкову планету-блудька  Синоптики обіцяють теплий місяць: прогноз Укргідрометцентру на травень  Синоптикиня повідомила, якою буде погода у Вербну неділю і на Великдень  Українським студентам готують кардинальні зміни: розбір закону про виші  НБУ перевищив очікування банкірів: облікову ставку знижено на один відсотковий пункт  Вночі можливі грози, вдень повітря місцями прогріється до +26: погода на 27 квітнявсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
27.05.2021 695

Проєкт Мінцифри та FAVBET допоможе диджиталізації сільських бібліотек

У межах національного проєкту Мінцифри Дія.Цифрова освіта компанія Favbet передасть п’ять тисяч комп’ютерів для сільських бібліотек по всій Україні. Мета – перетворити бібліотеки/книгозбірні на сучасні хаби цифрової освіти та надати місцевим жителям можливість безкоштовно опанувати цифрові навички.

Fav_27.05.21

В Україні є понад 15 000 публічних бібліотек, більшість із яких – у селах та в ОТГ. Лише близько 30% із них комп’ютеризовані та мають під’єднання до мережі інтернет. На думку авторів проєкту, доступ до безкоштовного користування комп’ютерною технікою в бібліотеках скоротить цифровий розрив. Новітнє обладнання дозволить  іти в ногу з часом, оцифрувати архівні фонди та бути актуальними для відвідувачів.

Наразі 6 областей уже отримали більше 2000 комп’ютерів від благодійного фонду «FAVORIT FOUNDATION». В цілому в рамках проекту буде передано 5000 комп’ютерів/робочих станцій. Бюджетні кошти на цю ініціативу не витрачають. Проєкт реалізовано за підтримки Офісу Президента та Української бібліотечної асоціації.

Проєкт Мінцифри та FAVBET «Цифровізація бібліотек» переміг на щорічному Антикризовому PR марафоні в номінації «B2G.Найкращі практики взаємодії бізнесу з державою».

Оценка материала:

5.00 / 1
Проєкт Мінцифри та FAVBET допоможе диджиталізації сільських бібліотек 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
27.05.2021 695
Еще материалы раздела «Суспільство»