<
НОВИНИ ДНЯ: США оголосили новий пакет допомоги Україні: що в ньому  Дощі, грози та заморозки: синоптик розказвав, де чекати негоди до кінця тижня  Рецепт рибного супу з лососем  Україна має найвищу в Європі готовність воювати за свою країну  Весняне тепло повертається: на сході й півдні прогнозують до +27°  Дощі не всюди та "цікава" температура. Синоптик дала прогноз на 25 квітня в Україні  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепловсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
28.05.2021 533

В Україні щорічно викидаються мільйони тонн упаковки - Мінекології

Щорічно в Україні на звалища відправляється до 2,5 мільйона тонн упаковки. А на полігонах це сміття залишається на десятки років.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства захисту навколишнього середовища і природних ресурсів.

Відзначається, що вже сьогодні тільки офіційні полігони займають 4% території країни.

Глава Міністерства захисту навколишнього середовища і природних ресурсів заявив, що для вирішення цієї проблеми в Україні буде запущена організація розширеної відповідальності виробника.

"У багатьох країнах Євросоюзу для певних видів продукції організація розширеної відповідальності виробника запускалася на добровільно-волонтерських засадах. Приємно, що в Україні також, ще до прийняття галузевого законодавства, буде створена така організація", - заявив Абрамовський.

За прогнозами, із запуском системи розширеної відповідальності виробника за перші п'ять років будуть зібрані і перероблені 4,3 млн тонн упаковки. А на полігони не потрапить до 12 млн м куб таких відходів. Крім того, такий підхід дозволить створити до 20 тис. нових робочих місць.

Оценка материала:

5.00 / 1
В Україні щорічно викидаються мільйони тонн упаковки - Мінекології 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
28.05.2021 533
Еще материалы раздела «Суспільство»