<
НОВИНИ ДНЯ: Антициклон впевнено розташувався в Україні: синоптик дала прогноз погоди на 2 травня  Росія виробляє зброю настільки швидко, як ніколи раніше в історії – Блінкен  "З нашого боку все готово": Зеленський різко звернувся до ЄС  Глава "Нафтогазу" закликав ЄС передати Україні ППО для захисту підземних газосховищ  Україну розігріє до +26: прогноз погоди на 2 травня  Трамп вимагає від Європи "збільшити розмір підтримки України до американського"  Столтенберг назвав перешкоду вступу України до НАТОвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
30.05.2021 788

Україну накриє дощами, у кількох областях – сухо

Погода в Україні 30 травня буде багатою на дощі та грози. Лише у південних областях синоптики обіцяють сонячну та безхмарну погоду.

Джерело: Укргідрометцентр

Залишити парасольки та дощовики вдома можуть жителі Миколаївщини, Одеської, Херсонської областей, а також Криму. У решті українських регіонів слід бути готовими до опадів.

Що прогнозують синоптики

Також саме на Півдні стовпчики термометрів піднімуться до найвищих позначок. Тепло буде і на Сході. Найбільше повітря прогріється на Луганщині, Донеччині, Запоріжжі, а також Херсонщині та у Криму. Тут обіцяють + 23...+25. На Миколаївщині та Дніпропетровщині – +22...+24. Дещо прохолодніше у Одеській та Харківській областях – + 21...+23.

Найпотужніші опади метеорологи прогнозують у західних областях. Сюди разом з негодою прийде і похолодання. Найхолодніше буде на Закарпатті та на Буковині +15...+17. Така сама ситуація і у Київській та Житомирській областях. На решті території України температура коливатиметься у межах +16...+20.

Щодо Києва, то 30 травня у столиці дощитиме, температуру обіцяють у межах +15...+17. Пориви вітру сягатимуть 7 – 12 метрів на секунду.

Звичайно, враховуючи сезон, ці дощі не йтимуть нескінченними сумними осінніми шеренгами – будуть короткочасними та даватимуть шанс на прояснення. Проте навіть за короткий час подекуди може поналивати ого-го!
– написала у фейсбуці синоптикиня Наталка Діденко.

Оценка материала:

5.00 / 1
Україну накриє дощами, у кількох областях – сухо 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
30.05.2021 788
Еще материалы раздела «Суспільство»