НОВИНИ ДНЯ: Таємнича далекобійна зброя України: чим луплять по території РФ — огляд  Заморозки та дощі: до України суне циклон  Байден не вірить, що напад Ірану на Ізраїль переросте у ширшу війну – Кірбі  Найбільші медіа США закликали Байдена і Трампа провести дебати  За адресою, на роботі, на блокпосту. Повістки можуть вручати не тільки ТЦК  Синоптики дали прогноз на робочий тиждень  В яку суму Україні обходиться один мобілізований громадянин у рік: названо цифрувсі новини дня
Життя та Стиль
Події
31.05.2021 823

В Україні засудили туалетного маніяка. Що про напад згадує жертва домагань

Чи не вперше за домагання у кабінці жіночого туалету зловмиснику присудили реальний термін ув'язнення.

Три роки тюрми – за насилля у вбиральні. У Києві засудили полтавчанина, який нападав на жінок у туалеті. Одна із жертв погодилася розказати усе кореспондентці «Сьогодні» на каналі «Україна».

Сьогодні Катерина вже може говорити відверто, хоч і обличчя воліє не показувати. Після нескінченних відвідин психотерапевта і двох років судових засідань її кривдник нарешті може опинитися за ґратами.

«Мені снилися ці очі навпроти, які відкривають двері. Відкриття двері. Бачу очі. І далі як в тумані. Прокидаєшся в холодному пот»", – ділиться Катерина.

Два роки тому пішла у гіпермаркет за покупками. Зайшла до жіночої вбиральні. Як раптом – до її кабінки увірвався чоловік.

«Торкання були. І насильницькі торкання теж були. До статевих органів. Тому мене це досі іноді штормить», – зізнається жінка.

Вона почала щосили кричати і відштовхувати нападника. Вирватися вдалося. А крики почув чоловік Катерини, який перебував неподалік. Він і схопив зловмисника. Ним виявився житель Полтави. До столиці тоді на заробітки приїхав. А заодно і до жіночих вбиральнь регулярно навідувався. Катерина – не єдина його жертва. До поліції звернулася іще одна потерпіла.

«Ми з нею списувалися, зідзвонювалися. Було що обговорити. Вона ще дві години просиділа в кабінці. У неї інша була реакція. Вона не намагалася вирватися. Вона просто затиснулася», – каже постраждала.

Суд проходив у закритому режимі. На засіданні обвинувачений поводився зверхньо і зухвало, кажуть прокурори. І увесь час змінював свої свідчення.

«Спочатку він взагалі не визнавав вину. Що його там не було. Вже пізніше він визнав те, що він фактично там перебував. І що вчинив ці дії з темою жарту», – каже прокурорка Тетяна Дідківська.

Катерина вважає, що три роки тюрми для нападника – мало. Прокурори просили 6 років, але наголошують, що реальний вирок для такого злочину взагалі суд оголосив чи не вперше. Бо раніше таких зловмисників, як туалетний маніяк, навіть за ґрати не запроторювали.

А ще полтавчанин має сплати жінкам грошову компенсацію. По 30 тисяч гривень. Усі ці два роки, доки тривали суди, обвинувачуваний перебував на волі. Під домашнім арештом у Полтаві, звідки він і родом. На апеляцію захист має ще місяць. Опісля вирок набуде чинності і злочинець сяде на 3 роки.

 

Оценка материала:

5.00 / 1
В Україні засудили туалетного маніяка. Що про напад згадує жертва домагань 5.00 5 1
Життя та Стиль / Події
31.05.2021 823
Еще материалы раздела «Події»