<
НОВИНИ ДНЯ: Графік проведення НМТ у 2024 році. Як проходитиме та що варто знати випускникам  Перший в Києві. Міноборони заявило про відкриття нового Центр рекрутингу до ЗСУ  Скільки НПЗ Росії треба знищити для впливу на війну: Черник пояснив  Рецепт курячого філе з шинкою та сиром у паніруванні  Міжнародні та державні свята в травні 2024 року: як працюватимуть та відпочиватимуть українці  Заморозки повертаються до України: де та коли буде "мінус"  В Україні побільшало мільйонерів: у Раді повідомили деталівсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
02.06.2021 718

У Криму посилилося пересихання річок і водосховищ

За підсумками травня приплив води у водосховища Криму значно зменшився. Це призвело до зниження сумарного запасу води на анексованому півострові.

Про це повідомляє Кримське управління з гідрометеорології та моніторингу навколишнього середовища в середу, 2 червня.

Приплив води у водосховища природного стоку в травні значно зменшився і в млн куб. м склав: Білогірське - 2,83, Сімферопольське - 0,534, Щасливе - 0,718, Чорноріченське - 2,19, - йдеться в повідомленні.

Зазначено, що в результаті інтенсивного відпрацювання запасів води водосховищ природного стоку, загальний сумарний запас води до початку літа склав 79,24 млн куб. м, що на 6,531 млн куб. м менше, ніж місяць тому і на 5,92 млн куб. м менше, ніж рік тому.

Через відсутність стокоутворюючих опадів після третьої за рахунком малосніжної зими, в Криму повторюється минулорічна ситуація, коли на більшості селевих річках півострова спостерігається низький рівень води, а на "більшості селевих річках округів Алушти, Судака і Феодосії зберігається пересихання".

У травні в басейнах кримських річок випало 2,9-25 мм опадів, або 7-35% від норми. Найбільш значний недобір опадів відчувався в басейнах річок Кача, Бельбек, Чорна, Салгир. Вони носили короткочасний характер і найбільшими були, переважно, в рівнинних районах. У Кримських горах знову спостерігався значний недобір опадів: Ай-Петрі 16 мм (24% норми), Ангарський перевал 16,8 мм (22% норми).

Оценка материала:

5.00 / 1
У Криму посилилося пересихання річок і водосховищ 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
02.06.2021 718
Еще материалы раздела «Суспільство»