<
НОВИНИ ДНЯ: Байден продовжив заборону на заходи в морські порти США для суден, пов'язаних з Росією  Астрономи відкрили найбільшу чорну діру Чумацького Шляху: вона у 33 рази перевищує Сонце  Чому літаки США захищали Ізраїль, а не Україну: аналіз The Atlantic  Простий і швидкий салат із пекінської капусти  Місія Juno NASA відобразила вулканічний світ супутника Юпітера  В Україні розбудовують одну із АЕС: її потужності перевищать окуповану Запорізьку атомну станцію  У Путіна підтвердили, що виводять "миротворців" із Нагірного Карабахувсі новини дня
Політика
Україна
07.06.2021 5417

81 мільйонер з Верховної Ради орендує житло в Києві за державний кошт

Всього у парламенті майже 150 депутатів, які орендують житло в Києві за державні гроші.

Як повідомили у Комітеті виборців України, найбільше таких депутатів-мільйонерів з орендованим житлом входять до фракції «Слуги народу» – їх 67.

Ще по четверо таких парламентаріїв є членами груп «За майбутнє» та «Довіра». Двоє депутатів-мільйонерів, що орендують житло, є позафракційними, двоє – члени «Європейської солідарності», один – член «Батьківщини», один – член «Опозиційної платформи - За життя».

Серед найбагатших парламентаріїв, які орендують житло за державний кошт:

  • Олег Воронько зі «Слуги народу», який задекларував 129 млн грн;
  • позафракційний Сергій Магера – 25,5 млн грн;
  • Остап Шипайшло зі «Слуги народу» – 22,5 млн;
  • Олександр Трухін зі «Слуги народу» – 20,9 млн;
  • Анатолій Урбанський з групи «За майбутнє» – 19,8 млн;
  • Олександр Пономарьов з ОПЗЖ – 19,3 млн;
  • Олег Мейдич з «Батьківщини» – 14 млн;
  • Валерій Лунченко з «Довіри» – 12,8 млн;
  • Степан Чернявський зі «Слуги народу» – 11,5 млн;
  • Павло Павліш зі «Слуги народу» – 10,8 млн.

«На думку Комітету виборців Верховній Раді варто відмовитися від практики виплати коштів для народних депутатів на оренду житла. Абсолютна більшість депутатів, які отримують такі кошти, могли б оплачувати винайм житла самостійно. Розмір заробітної плати народного депутата дозволяє оплачувати оренду квартири в м. Києві без допомоги коштів платників податків. Законодавчі норми щодо компенсації депутатам коштів на винайм житла є пережитком минулого, від якого варто відмовитися», – заявив голова КВУ Олексій Кошель.

Згідно з ч. 1 ст. 35 Закону «Про статус народного депутата України» у витратах на забезпечення діяльності Верховної Ради передбачаються кошти на оренду житла або винайм готельного номера. Гроші на житло парламентаріям видаються кожного місяця за кошторисом, встановленого Радою для вказаних цілей. Отримувати такі кошти мають право народні депутати, в яких немає житла у Києві, а самі вони зареєстровані на відстані понад 30 км від столиці.

Оценка материала:

5.00 / 1
81 мільйонер з Верховної Ради орендує житло в Києві за державний кошт 5.00 5 1
Політика / Україна
07.06.2021 5417
Еще материалы раздела «Україна»