НОВИНИ ДНЯ: Путін його може на сніданок зʼїсти: історик оцінив можливості Трампа завершити війну в Україні  Мобілізація в РФ: російська влада здивувала планами щодо нових контрактників Міноборони  Тепло у жовтні: синоптик розповів, якою буде погода у вихідні  Більше 10 рекордів і не тільки. Синоптики підбили підсумки погоди у Києві у вересні  Коли буде бабине літо 2024: синоптик сказала, чи чекати потепління у жовтні  Осінні дощі на заході та літнє тепло на решті території: прогноз погоди в Україні на 3 жовтня  Останні дні сонця: синоптикиня анонсувала дощовий кінець тижня у Києвівсі новини дня
Політика
Україна
07.06.2021 570

Окупанти погрожують Україні міжнародним судом через "водну блокаду" Криму

Окупаційна влада Криму готує звернення до міжнародного суду у зв'язку з "водною блокадою" з боку України. Слідчий комітет Російської Федерації вже займається цією справою.

Про це заявив так званий "перший віце-спікер Держради Криму" Юхим Фікс, передають сепаратистські ЗМІ.

"Ми йдемо за своїм напрямком, направили звернення до СК Росії, вже призначені слідчі, які займаються цією справою, вже є доручення щодо проведення експертиз. Якщо буде потрібно, будемо звертатися до міжнародного суду з прав людини", - зазначив Фікс.

Нагадаємо, раніше міністр оборони Росії Сергій Шойгу заявив, що Москва зняла "водну блокаду" Криму після того, як в експлуатацію ввели тимчасовий водопровід.

На вихідних повідомлялося, що на півострові намагаються різними способами наповнити пересихаючі водосховища. Наприклад, в Алушті провели "суботник", щоб розчистити русло річок, що впадають в одне з водосховищ. До цього в окупаційному "Гідрометцентрі" заявляли, що у водосховищах Криму ще більше знизився рівень води.

Оценка материала:

5.00 / 1
Окупанти погрожують Україні міжнародним судом через "водну блокаду" Криму 5.00 5 1
Політика / Україна
07.06.2021 570
Еще материалы раздела «Україна»