<
НОВИНИ ДНЯ: Розпочинається найцікавіше: Кримському мосту невдовзі настане кінець  На Волині знайшли історичну пам’ятку часів Київської Русі  В Украине в понедельник, 6 мая, ожидается облачная погода. Местами возможны кратковременные дожди  В Україні потеплішає, але будуть грози: прогноз на початок тижня  Погода змінюється: в Україну йдуть дощі та грози  Фінансовий гороскоп на тиждень: на кого зі знаків зодіаку чекає прибуток 6 – 12 травня  В Україні тиждень почнеться з дощів, удень до +25°всі новини дня
Політика
Україна
07.06.2021 491

У НАТО немає консенсусу щодо ПДЧ для України

На саміті НАТО в червні не буде прийнято рішення про ПДЧ для України та Грузії, оскільки в Альянсі згоди з цього питання немає.

Про це в понеділок, 7 червня, заявив заступник генсека НАТО Мірча Джоане, пише Європравда.

"НАТО - організація, заснована на консенсусі. З цього питання консенсусу поки що немає", - сказав він.

Разом з тим, у заяві, за підсумками саміту НАТО, підтвердять, що Україна і Грузія мають перспективу членства в Альянсі. "Офіційна відповідь - це те, що політика відкритих дверей незмінна. Наші лідери на саміті підтвердять цю політику", - сказав Джоане.

Він закликав Україну не розчаровуватися через це і навів приклад своєї країни - Румунії.

"На початку не всі підтримували членство Румунії в НАТО. І був саміт у 90-х, коли ми не отримали запрошення в НАТО, на яке сподівалися. Тоді у нас була велика проблема в комунікації з населенням з цього приводу. Але, як бачите, це змінилися, і зараз я говорю з вами як представник НАТО", - розповів він.

"Тримайте курс, проводьте реформи, працюйте на свою мету", - додав він.

Оценка материала:

5.00 / 1
У НАТО немає консенсусу щодо ПДЧ для України 5.00 5 1
Політика / Україна
07.06.2021 491
Еще материалы раздела «Україна»