НОВИНИ ДНЯ: "Рупор" Путіна назвав причини коригування ядерної доктрини  В Україні задощить. Синоптики назвали регіони, де чекати опади 28 вересня  Команда Зеленського не погодилася на зустріч із Трампом: Time назвав неочікувану причину  Новий сюрприз: в Україні обмежать перекази з "картки на картку" – що і коли зміниться  Де чекати на дощі та коли буде похолодання: прогноз погоди на вихідні  "Не означає відмову від НАТО". Ердоган виправдав плани Туреччини вступити до БРІКС  Скандали, інтриги та несподівані рішення: всі деталі візиту Зеленського до СШАвсі новини дня
Політика
Світ
08.06.2021 573

Доконаний факт: Блінкен про завершення будівництва ПП-2

"Доконаним фактом" назвав державний секретар США Ентоні Блінкен завершення будівництва російського газопроводу Північний потік-2.

Він підтримав рішення США про скасування частини санкцій і пообіцяв відповісти, якщо Москва спробує використовувати газ як зброю, пише Euractiv.

"Німеччина сіла за стіл переговорів, і ми активно з нею співпрацюємо", - сказав Блінкен на слуханні комітету у закордонних справах Палати представників.

Він додав, що Німеччина, ключовий союзник НАТО, з яким президент Джо Байден прагнув відновити відносини, зіпсовані під час правління колишнього глави Білого дому Дональда Трампа, хоче завершити будівництво трубопроводу на 11 млрд доларів.

"З практичної точки зору, я думаю, що фізичне завершення трубопроводу є доконаним фактом. І незалежно від санкцій проти цього суб'єкта і генерального директора, на наш погляд, нічого не змінилося з точки зору фізичного завершення", - наголосив держсекретар США.

При цьому Вашингтон побоюється, що Москва може використовувати Північний потік-2 як важіль для ослаблення держав Європейського Союзу за рахунок посилення залежності від РФ.

"У нас є попередні домовленості про реагування на будь-яку діяльність Росії, загрожувати безпеці або економічній безпеці будь-якої з країн", - додав Блінкен.

Оценка материала:

5.00 / 1
Доконаний факт: Блінкен про завершення будівництва ПП-2 5.00 5 1
Політика / Світ
08.06.2021 573
Еще материалы раздела «Світ»