<
НОВИНИ ДНЯ: Коли фронт відчує американську допомогу? Оптимістичний і песимістичний сценарії  Боррель пояснив, чому США не збиватимуть російські ракети над Україною  Місія Juno NASA відобразила вулканічний світ супутника Юпітера  "Погрілися, пора померзнути": синоптик прогнозує потужну негоду в Україні  Як F-16 вплинуть на перебіг війни в Україні: Євлаш пояснив  "Погрілися, пора померзнути": синоптикиня уточнила прогноз погоди в Україні на четвер  Синоптик назвала точну дату, коли в Україні очікуються заморозкивсі новини дня
Політика
Світ
08.06.2021 731

МН17: вперше озвучені показання свідків

У Нідерландах на суді у справі про збитий над Донбасом у 2014 році рейсі MH17 вперше озвучили показання свідків запуску ракети з установки Бук.

Про це пише Русская служба BBC у вівторок, 8 червня.

Свідків допитували представники Міжнародної слідчої групи (JIT) і слідчий суддя.

Відзначається, що вісім осіб заявили, що бачили або чули політ ракети в небі недалеко від міста Сніжне. Три свідки стверджують, що були в районі місця запуску ракети.

Один свідок стверджує, що за кілька секунд до катастрофи MH17 перебував на блокпосту "ДНР" недалеко від населеного пункту Первомайське, почув гуркіт, потім свист і звук розриву в небі. Через кілька секунд з неба почали падати уламки.

Слідчий суддя повідомив, що вивчив дані телефонного білінгу цього свідка, які підтверджують, що в день катастрофи 17 липня 2014 року він, дійсно,перебував у тому районі.

Оценка материала:

5.00 / 1
МН17: вперше озвучені показання свідків 5.00 5 1
Політика / Світ
08.06.2021 731
Еще материалы раздела «Світ»