<
НОВИНИ ДНЯ: Інфляція в Україні прискориться: експерти назвали дві причини зростання цін  Україна має найвищу в Європі готовність воювати за свою країну  Весняне тепло повертається: на сході й півдні прогнозують до +27°  Як зміниться чисельність населення в Україні після війни: демографка шокувала прогнозом  З якими хворобами не можуть мобілізувати під час війни: повний перелік  Боротьба за оборону: як Україна будує найпотужніші в історії захисні споруди від Росії  Дощі не всюди та "цікава" температура. Синоптик дала прогноз на 25 квітня в Українівсі новини дня
Політика
Україна
14.06.2021 526

НАТО нарощуватиме військовий потенціал для протидії Росії

НАТО продовжить нарощувати свій військовий потенціал і буде використовувати "широку комбінацію різних інструментів" для протидії "російській агресії".

Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг в інтерв'ю телеканалу CNBC.

За його словами, "підхід НАТО до Росії заснований на тому, що ми називаємо двоїстим підходом - на обороні і діалозі".

"…Ми зараз здійснили найсерйозніше посилення нашої колективної оборони з часів закінчення холодної війни і будемо продовжувати зміцнювати її, підтримуючи високий ступінь готовності, нарощуючи кількість військ і збільшуючи оборонні інвестиції", - сказав Столтенберг.

Генсек зазначив, що НАТО не буде "дзеркально повторювати те, що робить Росія", але буде реагувати дуже жорстко і чітко, використовуючи широкий набір різних інструментів, як це робилося в останні роки.

Він заявив, що Альянс після припинення дії Договору про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності (ДРСМД) "не змінив своєї концепції" і не має наміру "розміщувати нові ракети наземного базування, здатні нести ядерну зброю".

"Але ми подбаємо про те, щоб реагувати на нове нарощування озброєнь Росією, зокрема, нарощування ядерної зброї", - сказав генсек, додавши, що одночасно зі зміцненням протиповітряної і протиракетної оборони НАТО буде здійснювати контроль над озброєннями - "це частина діалогу з Росією".

Крім того, Столтенберг наголосив на важливості санкцій, введених проти Росії. Він вважає, що їх застосування слід продовжувати разом із "більш значною підтримкою близьких партнерів, таких як Україна і Грузія".

Оценка материала:

5.00 / 1
НАТО нарощуватиме військовий потенціал для протидії Росії 5.00 5 1
Політика / Україна
14.06.2021 526
Еще материалы раздела «Україна»