<
НОВИНИ ДНЯ: Лукашенко заявив, що сусідні країни "озброєні до зубів", і пригрозив "ядеркою"  Глазур для паски: 11 хитрощів для ідеального приготування  Коли Поливаний понеділок 2024 року: дата, історія та звичаї свята  Тепле, проте не спекотне: синоптикиня розповіла, чого чекати від погоди цього літа  Україна посилить дальні удари по Росії – командувач британської армії  Які дріжджі найкраще використовувати для випікання паски  Перед вихідними в Україні будуть дощі та грози: де знадобиться парасолька всі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
14.06.2021 491

Кишкова паличка і грибок – чим небезпечне дороге морозиво

З чого сьогодні роблять пломбір виробники – чи відповідають ціна і якість і чи безпечно купувати холодний десерт. Чи можна сьогодні знайти якісний, безпечний і доступний пломбір "як в дитинстві", ціле розслідування провела програма "Головна тема" з Оленою Кот.

Під експертизу потрапили:

Італійське морозиво зі смаком лісових ягід за ціною 23 грн за 100 грамів

Пломбір найдешевший – по 11 грн за 100 грамів

Популярний пломбір житомирської фабрики по 17 грн за 100 грамів

Дитячий пломбір по 16 грн за 100 грамів

Пломбір з сільського магазину без розпізнавальних знаків по 10 грн за 100 грамів

Морозиво з популярних кіосків на Хрещатику по 30 грн за 100 грамів

Популярний пломбір, який продають в торгових центрах кульками по 58 грн за 100 грамів

Морозиво перевіряють на якість – скільки в ньому молока і чи не замінили його якоюсь дешевою сировиною. Також на безпеку – кишкову паличку, сальмонелу, грибок, які можуть викликати отруєння.

Найдешевший пломбір порадував складом – він дійсно виготовлений з молока і безпечний за складом. Так само і дитячий пломбір – безпечний і молочний.

Популярний житомирський пломбір неможна називати пломбіром – там використаний немолочний жир. Однак все це зазначено на етикетці, вживати це морозиво безпечно.

У дешевому пломбірі з сільмагу знайшли цілий букет бактерій і грибок – це може привести до отруєння. Не краща ситуація з морозивом з Хрещатика – виявлена кишкова паличка. У найдорожчому морозиві всього 12% молочних жирів і також кишкова паличка. Італійське морозиво – якісне і безпечне.

 

Оценка материала:

5.00 / 1
Кишкова паличка і грибок – чим небезпечне дороге морозиво 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
14.06.2021 491
Еще материалы раздела «Суспільство»