НОВИНИ ДНЯ: Які свята у квітні 2024 року: як працюватимуть і відпочиватимуть українці  На тлі потепління. Синоптики попередили, де до кінця робочого тижня пройдуть дощі  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Смачні батуринські коржики за 110-літнім рецептом: такими ласували гетьмани  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Франція найближчим часом зможе передати Україні майже 80 установок Caesar  Як Україна може досягти ядерного паритету з РФ: нардеп назвав три шляхивсі новини дня
Життя та Стиль
Особисті фінанси
15.06.2021 498

Овочі значно подешевшали. Чи помітили українці зміни у гаманцях?

Скільки коштуватимуть огірки, помідори, солодкий перець, капуста та зелень цьогоріч і як вартість салатного набору відрізняється від минулорічного.

60befe2688646_15.06.21

Формула проста – для яких овочів сезон, ті й дешевші. Але таке правило не поширюється на українські огірки, кажуть продавці. Ціни на них незмінні останніми тижнями.

А от помідори на 15% дешевші, аніж минулоріч. За кілограм правлять близько 40 гривень. Падає у ціні і молода капуста, як і редиска та зелень, бо розпал сезону.

"Незважаючи на те, що ціна на усі групи товарів лише зростає. Овочі зберігають позитивну тенденцію до зниження. Виключення лише овочі минулорічного врожаю", – коментує аналітик Українського клубу аграрного бізнесу Світлана Литвин у новинах «Сьогодні» на каналі «Україна».

Салат їсти щодня задорого, жаліються кияни. Господині на ринку діляться своїми вигадками, як витрачати на овочі менше – консервувати та заморожувати.

Хоча Україна зменшила імпорт овочів, але на цінниках це поки не позначилося. Гуртовики навіть правлять більше за молоду цибулю. Але на ринку, нагадують продавці, можна торгуватися.

Оцінка продавців та покупців у тому, що овочі дорожчі за минулорічні, цілком спростовують в українському клубі аграрного бізнесу. За підрахунками експертів, набір для салату цього літа здешевшав на упевнені 20%.

"Надходження ранніх овочів цього року спізнилися десь на два тижні. Цього року погода радує галузь рослинництва. Передумов створювати запаси не бачу", – зазначає аналітик.

Та як надалі змінюватимуться ціни, аграрії не квапляться прогнозувати. Адже усе залежить від врожаю.  

Оценка материала:

5.00 / 1
Овочі значно подешевшали. Чи помітили українці зміни у гаманцях? 5.00 5 1
Життя та Стиль / Особисті фінанси
15.06.2021 498
Еще материалы раздела «Особисті фінанси»