НОВИНИ ДНЯ: "Пасха" чи "Великдень", "куліч" чи "паска": як говорити правильно  Українські інженери розробляють бойовий підводний човен, який стріляє торпедами  Головне із нового закону про мобілізацію: відповіді на питання, які хвилюють багатьох українців  Де в Україні похолодає. Синоптик дала прогноз на 18 квітня  Відстрочка від мобілізації для студентів і викладачів: хто має право – повний перелік  У складі ЗСУ з'явиться нова окрема штурмова військова частина  Синоптики попереджають про негоду 18 квітня: де будуть грози, мокрий сніг і "мінус"всі новини дня
Життя та Стиль
Особисті фінанси
15.06.2021 950

Трудові книжки в Україні відходять в минуле: що тепер буде з пенсіями

Паперові трудові відходять у минуле – тепер облік трудової діяльності українці мають вести в електронній формі.

60c284a0b4e8b_15.06.21

Якщо в реєстрі застрахованих є вся інформація, тобто де, ким і коли працювала людина, то пенсію за віком їй призначать автоматично. А за бажання оформити її можна і з пізнішого віку.

Голова правління Пенсійного фонду Євген Капінус ексклюзивно розповів в новинах "Сьогодні" на телеканалі "Україна 24", що понад півмільйона українців вже оцифровує трудові книжки.

"У нас формується реєстр ще з 2000 року, він наповнюється інформацією про заробітну плату і з 2004-го – про стаж. І сьогодні це діюча система, яка вже реалізована в нашій країні", – говорить він.

Це реалізовано на порталі Пенсійного фонду – людина або роботодавець може зайти до свого кабінету і отримати всю необхідну інформацію.

Пенсійний фонд вже отримав понад 650 тис. скан-копій трудових книжок, їх оцифрують і люди зможуть ними користуватися. 

Оценка материала:

5.00 / 1
Трудові книжки в Україні відходять в минуле: що тепер буде з пенсіями 5.00 5 1
Життя та Стиль / Особисті фінанси
15.06.2021 950
Еще материалы раздела «Особисті фінанси»