<
НОВИНИ ДНЯ: Дощі та зниження температури: якою буде погода в Україні наступного тижня  У Генштабі пояснили, кому необов'язково йти до ТЦК  Ветеран війни назвав головну проблему, яка стримує мобілізацію в Україні  На Великдень українцям прогнозують до +25°  Червоний Хрест робить все, щоб захистити свою російську філію — Лубінець  Експерт пояснив, що вказуватиме на початок постачання винищувачів F-16  Росія змінила тактику застосування безпілотників, - Повітряні силивсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
15.06.2021 522

Засуха Україні не загрожує - Гідрометцентр

Цього року Україні не загрожує посуха, погодні умови дуже сприятливі для розвитку ранніх зернових культур.

Про це повідомила керівник агрометеорологічного відділу Гідрометцентру Тетяна Адаменко, пише Інтерфакс-Україна у вівторок, 15 червня.

"Якщо не звертати уваги на локальні проблеми на кшталт граду або підтоплень, то ситуація дуже хороша, в землі прекрасний ресурс вологи. Практично відсутні площі, яким загрожує посуха, що в останнє десятиліття для України незвично", - розповіла вона.

Водночас метеоролог відзначила, що поки рано оцінювати вплив погодних умов на врожайність зернових культур.

Також Адаменко повідомила, що в Україні закінчується період інтенсивних дощів і 17-19 червня розпочнеться літнє тепло.

Метеоролог назвала низьку температуру повітря основним фактором стримування розвитку плодоовочевих культур і відзначила, що держструктурі бракує даних про їх стан, бо їх вирощують переважно в невеликих приватних господарствах.

"Фактором лімітації для плодоовочевих культур також є кількість тепла. Зниження температури вночі до 5-7 градусів за Цельсієм, а подекуди і до 1 градуса за Цельсієм призводило до завмирання ростових процесів і припинення їх активної вегетації", - повідомила Адаменко.

Вона відзначила, що закінчення дощів на цьому тижні встановить оптимальний режим для розвитку плодоовочевої продукції.

Оценка материала:

5.00 / 1
Засуха Україні не загрожує - Гідрометцентр 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
15.06.2021 522
Еще материалы раздела «Суспільство»