<
НОВИНИ ДНЯ: Коли пілоти, які вирушили на навчання до Британії, сядуть за штурвал F-16: відповідь Євлаша  Синоптики попереджають про сильні заморозки: де і коли суттєво знизиться температура  МВФ оцінив кількість населення України та дав прогноз на найближчі роки  Актив для інвестицій та платіжний інструмент. Що таке криптовалюта  Україну накрило сильне похолодання: де 19 квітня будуть дощі, сніг та заморозки  Чехія планує передати Україні півтора мільйона снарядів до кінця року, - прем'єр  ПАРЄ ухвалила сенсаційні рішення про Путіна, РПЦ та російські НПЗвсі новини дня
16.06.2021 734

Податкова амністія: маєшь заощадження – винен?

Михайло Слободін, суддя: Парламентом прийнятий закон «про податкову амністію» і він неперевершений. На жаль, обмеження, які накладає на мене професія, а також залишки виховання не дозволяють висловити усе, що думаю про цей закон.  Однак не можу не відзначити гармонійності назви і змісту цього закону.

Як відомо, амністія застосовується до осіб, винних у скоєнні правопорушення, тому держава, нарешті, висловила своє відношення до тих, хто накопичував грошові заощадження.

З дрібних нюансів можна ще відзначити презумпцію незаконності грошових заощаджень, яка прямо в законі не названа, але очевидним чином випливає з факту фінансових санкцій за наявність таких заощаджень.

Також з дрібничок впадає в око, що попереду в нас невідворотне скасування презумпції правомірності правочину, оскільки анонсовані заходи контролю передбачають обмеження легітимності угод, укладених «неамністованими» особами.

Само собою, з вересня ми потроху отримаємо непрямі методи оцінки активів фізичних осіб, бо «неамністовані» особи не повинні спати спокійно.

Незрозуміло, що буде із грошовими спадками, але я маю впевненість у потенціалі нашого законодавця і фіскалів – вони розрублять цей гордіїв вузол через ретроактивну дію норм про «податкову амністію», тобто зворотну дію закону про майнову відповідальність.

І взагалі – яких ще реформ вам не вистачає? (с)

Автор: Михайло Слободін

Оценка материала:

5.00 / 1
Податкова амністія: маєшь заощадження – винен? 5.00 5 1
Колонки / Колонки / Блоги
16.06.2021 734
Еще колонки: Колонки / Блоги