НОВИНИ ДНЯ: Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Як Україна може досягти ядерного паритету з РФ: нардеп назвав три шляхи  28 березня в Україні стане ще тепліше, у кількох областях - дощі всі новини дня
Політика
Європа
20.06.2021 481

Генсек ОБСЄ завтра відвідає Росію: на порядку денному буде Україна

Генеральний секретар ОБСЄ Хельга Шмід завтра, 21 червня, відвідає Росію для зустрічей з міністром закордонних справ РФ Сергієм Лавровим та іншими чиновниками. На порядку денному, зокрема, буде урегулювання конфлікту в Україні.

Про це повідомляють прес-служба ОБСЄ та прес-служба МЗС Росії.

Як заявили в ОБСЄ, Шмід та російські посадовці обговорять широке коло регіональних та тематичних питань, які стосуються безпеки та стабільності в ОБСЄ.

Водночас в російському МЗС повідомили, що Лавров хоче обговорити з генсеком ОБСЄ роботу Тристоронньої контактної групи з урегулювання конфлікту на Донбасі, а також діяльність спостерігачів ОБСЄ на території України.

Згідно з повідомленням МЗС РФ, міністр Лавров буде скаржитися на те, що Україна нібито не хоче виконувати мінські домовленості, а також спробує вмовити ОБСЄ "вплинути" на українську сторону для того, щоб Україна почала прямі переговори з підконтрольними Кремлю бойовиками в ОРДЛО.

Оценка материала:

5.00 / 1
Генсек ОБСЄ завтра відвідає Росію: на порядку денному буде Україна 5.00 5 1
Політика / Європа
20.06.2021 481
Еще материалы раздела «Європа»