<
НОВИНИ ДНЯ: Як зробити різнокольорові яйця за допомогою натуральних барвників  В Україні об'єднують університети. Навіщо це роблять і хто підпаде під укрупнення  Уряд вирішив продати великий готель в центрі Києва  Лукашенко заявив, що сусідні країни "озброєні до зубів", і пригрозив "ядеркою"  Глазур для паски: 11 хитрощів для ідеального приготування  Коли Поливаний понеділок 2024 року: дата, історія та звичаї свята  Тепле, проте не спекотне: синоптикиня розповіла, чого чекати від погоди цього літавсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
23.06.2021 913

Мати-героїня або психічно хвора? Жінка, яка народила 10 дітей, потрапила в скандал

Історія з пологами замість світового рекорду обернулася світовим скандалом. Два тижні тому породілля з Південно-Африканської Республіки нібито народила десятьох дітей – але місцеві чиновники кажуть, що жодних пологів взагалі не було.

З пологового будинку – до психлікарні

Мешканка Південно-Африканської Республіки побила світовий рекорд мешканки Малі, яка народила дев'ятьох дітей одразу. У Госіаме Сітхоле – десять малюків. Ця новина сколихнула міжнародні ЗМІ два тижні тому.

"Перших п'ятьох вона легко народила, потім допомагали лікарі. Сімох хлопчиків і трьох дівчаток. Але коли це сталося, я був удома і просто почав плакати", – каже батько новонароджених Тебохо Цонеті.

Але незабаром після пологів 37-річна Госіаме потрапляє до психіатричної лікарні. У неї стався нервовий зрив – породілля дізналася, що родичі її чоловіка хотіли заробити на дітях. Нібито саме тому вона весь цей час не показувала дітей чоловікові.

"Він та його сім'я ніколи мене не любили. Їх цікавлять тільки пожертви, які люди з усього світу надсилають для моїх дітей. Мріють таким чином стати мільйонерами", – стверджує Госіаме в інтерв'ю, яке сама записала, перш ніж потрапити до психлікарні.

Породілля пояснила, що залишила десять дітей тимчасово в пологовому будинку, а сама ховалася у своїх родичів.

Версія перша: діти були

Сім'я Сітхоле підтвердила ЗМІ – жінка дійсно народила дітей.

"Вони казали, що вона влаштувала шоу – а це дійсно десятеро дітей", – каже родичка жінки.

Команді "Сьогодні" на каналі "Україна" вдалося зв'язатися з журналістом, який спілкується з породіллею. Він дізнався, що діти хворі, а уряд не хоче платити компенсації.

"Це не фейк. Більш того, можу вам сказати: уряд приховує інформацію. Вісім дітей – хворі, вони досі в лікарні, двоє – в критичному стані", – сказав нам журналіст.

Версія друга: а чи були діти?

Найнесподіванішим став коментар, який нам дали чиновники регіонального уряду. На питання про суму компенсації для матері десятерні, нам відповіли, що ніяких дітей взагалі не було.

"Немає дітей. Жінку, яка запевняє, що нібито народила дітей, було оглянуто лікарями, і вони не виявили ніяких ознак недавньої вагітності, а також ніяких ознак її пологів", – стверджує представник уряду провінції Гаутенг Табо Массеб.

Є десять дітей у подружжя Сітхол-Цонеті чи ні – залишається загадкою і для Книги рекордів Гіннеса. На наш запит нам відповіли, що рекорд ще не зареєстрували, а саму інформацію перевіряють. Але як тільки буде результат – нам відразу ж повідомлять.

Тому на сьогодні відомо лише, що у подружжя до появи десятьох дітей, яких все ще шукають, вже було двоє.

 

Оценка материала:

5.00 / 1
Мати-героїня або психічно хвора? Жінка, яка народила 10 дітей, потрапила в скандал 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
23.06.2021 913
Еще материалы раздела «Суспільство»