<
НОВИНИ ДНЯ: Жорстока, радянська людина: що західні ЗМІ пишуть про нового наступника Шойгу Бєлоусова  Американська військова допомога Україні вже в дорозі — Блінкен  Війна Росії в Україні: Шольц дав обіцянку  Курячі стегенця, мариновані в кефірі: простий рецепт  Наскільки задоволені життям українські біженці у Німеччині, Польщі та Чехії, - опитування  Скільки українських біженців готові колись повернутися з Європи − дані опитування шокують  ЗСУ атакували секретну військову базу РФ у горах Криму: що про це відомовсі новини дня
Життя та Стиль
Афіша
24.06.2021 610

Для здоров’я шкіри, організму і навіть від целюліту: у «Ранку з Україною» розповіли про користь кунжутної олії

У догляді за шкірою, волоссям та організмом кунжутна олія – ледь не на першому місці! Її використовують з антицелюлітною метою, а також для жіночого та чоловічого здоров'я. Ведучі програми «Ранок з Україною» на каналі «Україна» Марія Мельник і Григорій Герман розповіли про унікальні властивості та правила застосування цієї олії.

5d77baf0cafda_ranok_1000x590_24.06.21

Кунжут – одна з перших культур, з якої почали вичавлювати олію. Користь кунжутної олії як харчового продукту і лікарського засобу дуже висока завдяки провітаміну А, вітаміну Е і вітамінам групи В. Крім того, кунжут містить мідь, марганець, залізо та цинк.

Кунжутна олія завдяки вмісту жирних кислот і антиоксидантів уповільнює процес старіння і продовжує молодість нашого організму. У цій олії містяться два унікальні фітоестрогени – сезамін та сезамолін – це рослинні аналоги жіночих статевих гормонів, які особливо важливі для жінок після 45-ти років. Та не лише для жінок.

«До речі, ця олія корисна для чоловічої функції, саме тому чоловікам теж рекомендується вживати її, – коментує косметологиня і консультант зі здорового харчування Анна Галіцина в ефірі каналу «Україна». – Кунжутна олія має досить специфічний гіркуватий смак. Але не треба пити її склянками, краще просто додавати як заправку до салату або в засмажку для супу».

Користь кунжутна олія може принести волоссю, шкірі обличчя і тілу. Маски для волосся з кунжутної олії миттєво відновлюють структуру волосся і повертають блиск.

«Цю олію можна використовувати в догляді за волоссям і нігтями. Цинк, який міститься у її складі, сприяє виробленню колагену і запобігає шкірним інфекціям. Також вона допомагає прискорити процес регенерації, оновлення клітин і таким чином прискорити загоєння опіків і інших серйозних запалень шкіри. А ще допомагає вирівняти тон обличчя та прискорює процес загоєння акне, відновлюючи шкіру після запалень», – зазначила експерт.

Крім користі, кунжутна олія може завдати шкоди нашому організму, адже в оболонці кунжутних зерен міститься кальцій у своїй важко засвоюваній формі, тому людям зі схильністю до утворення каменів у нирках не слід захоплюватися кунжутною олією.

Кунжутна олія незамінна при боротьбі з целюлітом. Варто лише додати у зволожувальний крем для тіла одну столову ложку кунжутної олії і використовувати отриману суміш вранці і ввечері. Придбати 250 мілілітрів кунжутної олії можна за 255 гривень. Термін придатності – 2 роки.

Оценка материала:

5.00 / 1
Для здоров’я шкіри, організму і навіть від целюліту: у «Ранку з Україною» розповіли про користь кунжутної олії 5.00 5 1
Життя та Стиль / Афіша
24.06.2021 610
Еще материалы раздела «Афіша»