<
НОВИНИ ДНЯ: США оголосили новий пакет допомоги Україні: що в ньому  Дощі, грози та заморозки: синоптик розказвав, де чекати негоди до кінця тижня  Рецепт рибного супу з лососем  Україна має найвищу в Європі готовність воювати за свою країну  Весняне тепло повертається: на сході й півдні прогнозують до +27°  Дощі не всюди та "цікава" температура. Синоптик дала прогноз на 25 квітня в Україні  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепловсі новини дня
Політика
Україна
27.06.2021 779

Зеленський підписав скандальний закон про мільярди гривень в обхід "Прозоро"

Президент Володимир Зеленський підписав прийнятий Верховною Радою законопроєкт №5309 про внесення змін до Закону України "Про публічні закупівлі" та інших законів щодо вдосконалення системи оскарження публічних закупівель.

На сайті Верховної Ради зазначається, що документ було підписано президентом 25 червня.

Зокрема, він передбачає, що тендерні процедури не потрібно буде застосовувати при будівництві Великої кільцевої автомобільної дороги навколо Києва. Загальна вартість Київської обхідної дороги, згідно з минулорічними заявами, становить 85 млрд грн. Повністю завершити роботи з будівництва КОДу планується за п'ять-шість років.

Ще один виняток робиться для закупівель до святкування 30-ї річниці Незалежності України, згідно з переліком товарів, робіт і послуг, затвердженим Кабміном. Ці закупівлі можуть проводитися не через тендери, а за допомогою набагато менш конкурентної переговорної процедури.

Раніше у Мінфіні заявили, що безпосередньо на святкування річниці незалежності витратять близько 100 млн, а решта суми з 5,4 млрд гривень витратять на підготовку. Підготовка включає інфраструктурні проєкти.

Нагадаємо, раніше "Наші гроші" повідомили, що цим законом "Слуги народу" дозволили без тендерів будівництво аеропортів і залізниці на 5 млрд під приводом Дня незалежності.

Оценка материала:

5.00 / 1
Зеленський підписав скандальний закон про мільярди гривень в обхід "Прозоро" 5.00 5 1
Політика / Україна
27.06.2021 779
Еще материалы раздела «Україна»