<
НОВИНИ ДНЯ: Рецепт супу-пюре з цвітної капусти з вершками  Де будуть заморозки і чи чекати швидкого повернення тепла в Україну: синоптикиня дала прогноз  Мікрокредити. Як скористатися чужими грішми, не потрапивши в борговий зашморг  Відмова від повістки та неявка до ТЦК. Рада підняла штрафи для ухилянтів: головне  Особливого тепла не варто чекати: синоптик розповіла, що буде з погодою в Україні  Зеленський знайшов посаду Залужному: де і ким працює колишній головком ЗСУ  Легалізація криптовалюти. Які країни узаконили цифрові гроші та яка ситуація в Українівсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
29.06.2021 526

Провальне ЗНО з математики. Чи винне дистанційне навчання?

Кожен третій абітурієнт не здав ЗНО з математики. Математичні завдання виявилася надскладними для 76 тисяч абітурієнтів.

60d47e8f9e2d7--8052_29.06.21

Цьогорічне ЗНО із математики здавали чи не удвічі більше абітурієнтів, адже від цього року предмет став обов'язковим.

"Тестування з математики складали ті учасники, котрим потрібна була математика для вступу, і, безперечно, це не всі здобувачі загальносередньої освіти. А також ті, які не потребували результату для вступу. Але чомусь взяли участь у тестуванні, сподіваючись на якийсь позитивний результат", – пояснює заступниця директора Українського центру оцінювання якості Тетяна Вакуленко у новинах “Сьогодні” на каналі “Україна”.

І третина тесту не здали. ЗНО з математики містило 34 задачі. Аби отримати завітний сертифікат із написом "склав" треба було набрати 10 балів, тобто правильно відповісти хоча б на 10 найлегших питань. Минулого року прохідний бал був 9. Посильним тест став для Іллі Тебенка з Мелітополя. Писав як і всі – три з половиною години. Правильно відповів на більшу кількість питань і набрав 161 бал.

"Я використовував весь відведений час. Вирішив усі задачі, але частина з них була неправильна. Задачі відкритого типу. Вони вимагають роз'яснення і повного опису", – пояснює абітурієнт.

Спробуємо розв'язати тест із кандидатом фізико-математичних наук Андрєм Маленком. Він займається ще й штучним інтелектом та суперкомп'ютерами.

"Для учня звичайної школи, який вчився в стандартному класі, вчив математику кілька разів на тиждень – тут немає нічого складного за умови, якщо він її вчив", – запевняє науковець.

Та чому ж цьогорічний тест став для учнів непосильним? Освітній омбудсмен вбачає проблему навіть не у дистанційній, а в шкільній програмі, яку треба змінювати.

"Ми дуже багато перенаситили програми другорядними матеріалом, не концентруючись на системних речах", – зазначає освітній омбудсмен Сергій Горбачов.

Судити про знання абітурієнтів суто за тим, як учні склали ЗНО, не можна, вважає міністр освіти і науки. Адже тих, хто здав, більше, та й хвилювання учнів могло вплинути.

Цікаво, що з іншими предметами ситуація краща – ЗНО з української мови не склали лише 7,5% учнів.

Оценка материала:

5.00 / 1
Провальне ЗНО з математики. Чи винне дистанційне навчання? 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
29.06.2021 526
Еще материалы раздела «Суспільство»