НОВИНИ ДНЯ: Тост з авокадо та яйцем: корисний рецепт  У Польщі готуються скасувати виплати за розміщення українців: коли це буде  Перед вихідними в Україні пройдуть дощі та грози: прогноз на 29 березня  Зеленський про фронт: ситуацію стабілізували, але назріває новий наступ Росії  Скільки можна зберігати борщ в холодильнику, щоб він лишався смачним та їстівним  Народний синоптик Діденко попередила про різку зміну погоди в Україні — де очікувати дощі  Зеленський про народжуваність під час війни: головне питання у безпецівсі новини дня
Політика
Україна
29.06.2021 1883

З'явилися текст законопроекту та зображення Великого герба України

На сайті Верховної ради опублікували текст запропонованого президентом Володимиром Зеленським законопроекту про Великий державний герб України. Також опубліковане зображення цього герба.

Про це йдеться на інформаційному порталі ВР.

Запропонований президентом Великий герб України:

image_3329

Так, головним елементом Великого герба є Знак Княжої Держави Володимира Великого (малий Державний герб України) на щиті, а над щитом - зображення великокняжого вінця (корони) Ярослава Мудрого та пурпурово-золотого намету у вигляді рослинного орнаменту.

Щит з малим гербом тримають лев (герб Галицько-Волинського князівства) та воїн-козак із рушницею (герб Війська Запорізького).

Під щитом - стрічка із двох рівновеликих горизонтальних смуг синього і жовтого кольорів, під стрічкою – два золоті колоски пшениці, переплетені кетягом калини.

Де використовуватимуть Великий герб України

Згідно з текстом законопроекту, Великий герб України обов’язково відтворюється на:

- офіційних символах президента України;

- великій державній печатці України;

- печатках президента України, Верховної ради України, Кабінету міністрів України, Конституційного суду України, Верховного Суду;

- фасаді будівлі резиденції президента України у Києві;

- фасадах будівель ВР, Кабміну, КСУ та Верховного Суду;

- залі засідань ВР;

- грошових знаках України за рішенням Національного банку України.

Великий герб може використовуватися фізичними та юридичними особами, але з дотриманням встановлених законом вимог.

.





Оценка материала:

5.00 / 1
З'явилися текст законопроекту та зображення Великого герба України 5.00 5 1
Політика / Україна
29.06.2021 1883
Еще материалы раздела «Україна»